Almassora adjudica les obres de Botànic per més de 177.000 euros

La signatura castellonenca Crisol Obres i Serveis SL iniciarà els treballs al setembre

Almassora adjudica les obres de Botànic per més de 177.000 euros
22/08/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha adjudicat per 177.282 euros les obres de remodelació de l’entorn de la plaça Botànic Calduch a l’empresa Crisol Obres i Serveis SL. Entre les dues propostes existents, l’àrea de Contractació del consistori ha seleccionat a la signatura castellonenca, que començarà els treballs al setembre. Cal destacar que la licitació de la reforma va eixir per valor de 180.000 euros i que la companyia adjudicatària finalitzarà les obres durant febrer de 2022.

La remodelació, finançada íntegrament per la Conselleria d’Habitatge després de concedir el 100% de la subvenció sol·licitada pel consistori, millorarà les condicions d’accessibilitat a l’entorn de la plaça Botànic Calduch. Cal recordar que aquesta va ser l’actuació més sol·licitada pel veïnat en els pressupostos participatius de 2020, ajornada a enguany per l’arribada de la pandèmia.

La reforma afectarà els carrers que envolten la plaça, interseccions amb els carrers Puríssima, Dos de Maig, Caridad i Joan d’Àustria, un espai que compta amb un total de 2.000 metres quadrats. Les obres permetran posar en valor la plaça de Botànic Calduch que suma més de 4.000 metres de sòl urbà. El departament d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Almassora sigut l’encarregat de redactar aquest projecte de remodelació que inclou pavimentació i asfaltat, construcció de zones per als vianants i fonamentació de voreres, entre altres.

D’aquesta manera, l’empresa adjudicatària haurà de realitzar les següents actuacions amb el pressupost total de 177.282 euros: treballs previs, demolicions i condicionament, millora en les xarxes de sanejament, pluvials, reg, jardineria, aigua potable i enllumenat públic, urbanització de la zona, senyalització viària, gestió de residus, seguretat i reparacions en altres instal·lacions de Botànic Calduch.

Els treballs milloraran la sostenibilitat i eficiència energètica gràcies al nou enllumenat. També suprimiran barreres arquitectòniques per a complir amb la normativa de conselleria i corregir les mancances d’accessibilitat per als vianants entre els vials perimetrals i el seu accés a la plaça. A més, l’informe municipal inclou la incorporació de voreres sense vorades per a afavorir el pas de cadires de rodes, carros de bebé o de la compra i d’aquelles persones que tenen problemes de mobilitat.

Finalment, l’Ajuntament garantirà d’aquesta manera que totes les persones del barri, que incrementarà el pas de vianants amb les obres dels col·legis Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria, puguen circular en igualtat de condicions sense problemes d’accessibilitat. Segons la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, “la pandèmia va paralitzar el projecte que ara activem per a complir la petició del veïnat i millorar una zona que necessita d’aquesta intervenció des de fa temps”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari