Almassora al·legarà contra el PAT en afectar “greument” els interessos de la platja

Almassora al·legarà contra el PAT en afectar “greument” els interessos de la platja
22/10/2020 -

Els serveis tècnics de l’Ajuntament d’Almassora ja treballen en les al·legacions que el consistori presentarà al Pla d’Acció Territorial (PAT) de Castelló per afectar “greument” els interessos del districte marítim. Així, el document presentat ahir pel conseller de Política Territorial, Arcadi España, traça una línia de 500 metres d’alt risc tecnològic a partir de les empreses del Serrallo i suposa deixar fora d’ordenació urbana als habitatges d’Om Blanc i el seu entorn.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha traslladat les instruccions al departament d’Urbanisme perquè prepare les al·legacions legals oportunes a un projecte “injust per al nostre municipi, fora de tota lògica i que devalua les propietats d’Almassora, que tenen les seues llicències urbanístiques pertinents, enfront de les empreses que causen el perill i les molèsties”.

Per a Galí, el document blinda els interessos del polígon petroquímic, atés que la línia d’impacte tecnològic comença a comptar a partir del seu límit i mai dins del seu perímetre, mentre que tota l’afecció del nou Pla d’Acció Territorial recau sobre els propietaris de la zona nord de la platja, “que no són causants de cap risc”. Segons el document presentat ahir, les propietats es mantindrien, però quedarien fora d’ordenació urbana i, per tant, perdrien valor i possibilitats urbanístiques.

Així les coses, la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ja ha contactat amb representants veïnals de la costa per a informar-los de la voluntat de l’Administració autonòmica i oferir-los la possibilitat de presentar al·legacions conjuntes que reforcen els interessos d’Almassora, en cap cas compensats en el PAT per la incorporació del nou vial ràpid que va sol·licitar la localitat.

“Assumim la compra de terrenys al costat del polígon per a crear la pantalla verda, els costos d’execució subvencionats per fons FEDER de la Unió Europea, l’impacte del polígon i el port i els resultats tan evidents de l’especulació urbanística en el conjunt de la platja, però les conseqüències no les hem de pagar sempre els mateixos”, en paraules de la regidora. “La seguretat és el primer i qui crea el perill és qui ha de posar les solucions, no minvar drets a la ciutadania, que és a la qual defensarem des de l’Ajuntament”, ha indicat Martinavarro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari