Almassora avança en la tercera fase de conversió en zona de vianants de la Vila

Almassora avança en la tercera fase de conversió en zona de vianants de la Vila
13/02/2024 -

La mesa de contractació de l’Ajuntament d’Almassora ha proposat al Grupo Ravi com a empresa adjudicatària de la tercera fase de conversió en zona de vianants de la Vila, que afectarà el cèntric carrer Sant Vicent, així com al carrer dels Àngels. L’oferta econòmica presentada ascendeix a 421.418,56 euros.

El termini d’execució dels treballs és de sis mesos i l’objectiu és que puguen estar llestes a la fi del pròxim estiu. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme, Vicente Martínez-Galí, ha explicat que la previsió és que les obres puguen començar el mes vinent de març, encara que s’està a l’espera de l’autorització de la Direcció General de Patrimoni Cultural al projecte arqueològic que ha de presentar l’adjudicatària.

Per tant, en paral·lel, des de l’Ajuntament s’està treballant també en un possible itinerari alternatiu a les processons de Setmana Santa, en cas que els treballs de remodelació ja hagen començat al carrer Sant Vicent.

Aquesta actuació permetrà millorar l’accessibilitat, renovar el mobiliari urbà, així com els servicis de clavegueram, xarxes d’energia elèctrica o telecomunicacions.

Martínez-Galí, igual que l’alcaldessa, Maria Tormo, han mostrat la total col·laboració als veïns d’aquesta zona de la Vila, un entorn catalogat com a bé d’interés cultural (BIC).

Entorn accessible i sense trànsit rodat

L’objectiu d’aquesta intervenció és fomentar la mobilitat urbana sostenible, sobretot en el que representa a l’accessibilitat per als vianants, eliminant barreres arquitectòniques, i la supressió del trànsit rodat. L’eliminació de l’aparcament en cordó al carrer Sant Vicent s’ha contrarestat des de l’Ajuntament amb l’habilitació d’una zona d’aparcament públic en els voltants.

En l’àmbit tècnic, es projecta un paviment específic amb un disseny molt concret, que proposa marcar la transversalitat del carrer per a aconseguir més sensació d’amplitud.

El 60% del cost del projecte és finançat per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari