Almassora perfila amb el Consell els barracons d’Ambaixador per al primer trimestre de 2021

La licitació de les obres, prevista per a enguany, suposarà el trasllat a Boqueres

Almassora perfila amb el Consell els barracons d’Ambaixador per al primer trimestre de 2021
08/10/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora i la Conselleria d’Educació perfilen els detalls de la instal·lació de les aules prefabricades del col·legi Ambaixador Beltrán en el primer trimestre de 2021. El trasllat de les classes a l’aparcament dels camps de Boqueres està motivat per les obres d’enderrocament i construcció del nou centre educatiu en el mateix emplaçament que ocupa l’edifici actual.

L’alcaldessa, Merche Galí, i els tècnics d’Urbanisme s’han reunit per a conéixer el plantejament marcat pel Consell amb l’objectiu de generar les mínimes molèsties a la comunitat educativa, que en els primers mesos del nou any es mudarà al recinte provisional. La previsió es manté després que el departament municipal de Contractació haja confirmat l’anunci de licitació de l’execució de les obres per a abans de la fi de 2020.

En aquests moments els projectes ja estan entregats, han sigut supervisats i els tècnics han realitzat les modificacions que van indicar els gabinets externs per a ajustar els dissenys a la normativa autonòmica. Aquest fet ha motivat la planificació de les aules prefabricades, que quedaran situades al costat dels camps de Boqueres, l’espai de titularitat municipal més pròxim al col·legi Ambaixador Beltrán.

Així, la Conselleria d’Educació instal·larà sis unitats d’Infantil i 12 de Primària en l’espai que actualment serveix d’aparcament al costat de les instal·lacions esportives i el terreny de joc més pròxim a aquest recinte servirà com a zona de pati per a l’alumnat. “En cap cas l’ús d’aqueix camp de futbol 8 suposarà la interrupció de l’activitat dels clubs esportius que utilitzen les instal·lacions de Boqueres per als seus entrenaments i partits perquè podrem compatibilitzar l’ús de demà del col·legi amb l’horari vespertí amb finalitats esportius”, segons l’alcaldessa, Merche Galí.

“Malgrat totes les molèsties que genera una situació com el trasllat provisional d’un col·legi, entenem que aquest espai és que l’evitarà majors desplaçaments a xiquets i xiquetes que són xicotets a una zona més allunyada del seu col·legi”, en paraules de la primera edil. No en va, aquesta circumstància s’allargarà durant més d’un any, mentre dure la mudança a instal·lacions provisionals, l’enderrocament i construcció, la neteja del nou col·legi i el trasllat definitiu.

En aquests moments, el despatx Durán Moreno Arquitectos SLP, guanyador del concurs d’idees amb la seua proposta valorada en 345.658,64 euros, ha culminat els tràmits després d’adaptar el seu disseny a les consideracions marcades pel gabinet supervisor extern. Les obres d’enderrocament i edificació eixiran a concurs públic per 6,1 milions d’euros per a la construcció de sis unitats d’Infantil, 12 de Primària i menjador per a 260 comensals distribuïts en dos torns. A l’edifici principal se sumarà també l’espai dels antics habitatges de mestres situades en el front fins a abastar 5.700 metres quadrats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari