Almassora retorna més de 600 rebuts per serveis cancel·lats durant la pandèmia

Almassora retorna més de 600 rebuts per serveis cancel·lats durant la pandèmia
25/04/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha realitzat ja 606 devolucions de taxes enfront de les 872 sol·licituds tramitades pels veïns a causa dels serveis municipals cancel·lats durant la pandèmia. Les dades, recollits en l’informe elaborat pel departament de Gestió Tributària amb data del 31 de març, destaquen un 69,5% de pagaments completats als ciutadans. La ciutadania ha reclamat les seues respectives devolucions en esports, cultura, ocupació de la via pública amb terrasses d’establiments hostalers, l’autobús de la Universitat Jaume I (UJI) i l’Escola Matinera o de Nadal.

La situació d’emergència des de l’arribada del coronavirus va propiciar la cancel·lació de la majoria d’esdeveniments organitzats pel consistori, així com el tancament de les instal·lacions municipals esportives, culturals i socials. D’aquesta manera, l’Ajuntament va oferir als perjudicats l’opció de reclamar la devolució de les seues taxes pagades a través d’una petició escrita presentada en el registre d’entrada del Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC).

Les xifres de l’informe destaquen un total de 872 sol·licituds des de l’arribada de la pandèmia fins al passat 31 de març. Els serveis d’Esports ocupen un total de 767 reclamacions, li segueix l’ocupació de la via pública per terrasses d’establiments hostalers amb 31 o les actuacions de Cultura amb 29, aquestes últimes retornades al complet. En menor grau també apareix el servei d’autobús a l’UJI o l’Escola de Nadal.

L’àrea de Gestió Tributària apunta en l’informe el pagament de 606 sol·licituds presentades pels usuaris. Aquestes devolucions es reparteixen en 409 per a les cancel·lacions en el servei d’Esports, 124 per a l’Escola Matinera, 29 en Cultura, 25 en terrasses o 19 en el bus de l’UJI. A més, el personal de l’àrea destaca que la mitjana anual de sol·licituds per a devolucions abans de la pandèmia no aconseguia els 40 casos entre tots els serveis oferits per l’Ajuntament.

Per tant, la plantilla del departament responsable ha hagut de fer treballs excepcionals a causa de la situació d’emergència sanitària globalitzada. El treball de gestió, en coordinació amb departaments com el Servei Esportiu Municipal (SEM) i amb totes les àrees implicades en cada servei cancel·lat, ha precisat de molta tramitació administrativa. Aquest volum de treball, al costat de les labors habituals de cada exercici, ha propiciat algun retard en les devolucions al veïnat.

Finalment, el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, ha afirmat que “tot el personal del departament de Gestió Tributària de l’Ajuntament ha realitzat una labor increïble per a resoldre les sol·licituds al més prompte possible”. “La situació d’incertesa propiciada per la pandèmia ha incrementat molt el volum de treball dels nostres treballadors”, ha declarat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari