Almassora gestiona més de 120 sol·licituds de dependència en 2020

Serveis Socials redueix a un mes i mig el temps d’espera dels afectats

Almassora gestiona més de 120 sol·licituds de dependència en 2020
02/01/2021 -

Els Serveis Socials d’Almassora han gestionat un total de 124 sol·licituds per al servei especialitzat d’atenció a la dependència durant el 2020. El consistori ha aconseguit reduir el temps d’espera a un mes i mig des que la persona afectada presenta la sol·licitud per a l’ajuda fins que l’obté. D’aquesta manera, Almassora és un dels municipis amb més de 25.000 habitants de tota la Comunitat Valenciana amb una resposta més ràpida i eficaç en la gestió d’aquest servei.

Amb l’arribada del final d’any, els treballadors de Serveis Socials han elaborat un informe amb les prestacions que reben els 124 veïns d’Almassora que compten amb aquesta ajuda. Aquest servei especialitzat d’atenció a la dependència, oferit per l’Ajuntament, ajuda a persones que per motius de salut, edat o discapacitat tenen limitacions en la seua vida quotidiana i necessiten la col·laboració de familiars o empleats en el seu dia a dia.

D’aquesta manera, de les 124 sol·licituds de dependència gestionades en total durant aquest any, 90 han sigut peticions inicials per al reconeixement de la situació de dependència amb l’objectiu d’accedir als recursos. D’altra banda, les 30 restants són demandes per a revisar l’agreujament de les patologies que ja existien. Cal destacar que en l’actualitat únicament queden per valor algunes sol·licituds presentades el mes de desembre.

Cal recordar que durant el confinament derivat per la pandèmia de la COVID-19, els treballadors de Serveis Socials d’Almassora van declinar els seus dies lliures amb l’objectiu de no desatendre cap prestació concedida pel consistori als veïns. A més, els empleats d’aquesta àrea han realitzat 141 valoracions en domicilis de persones dependents, així com 23 seguiments d’expedients de veïns que compten amb atenció en la seua llar i reben una prestació econòmica.

Quant al balanç global, Almassora compta amb un total de 535 expedients amb un grau de dependència reconegut, bé siga grau un, dos o tres, d’aquesta xifra total reben algun servei o prestació econòmica 442 persones. A més, 292 veïns dependents són perceptors de l’ajuda econòmica per a cures en l’entorn familiar i suport als seus cuidadors no professionals, amb la finalitat de romandre en les seues llars durant el temps més gran possible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari