Almassora ja compta amb el nou centre social per als veïns de Fàtima cofinançat amb fons Feder

Almassora ja compta amb el nou centre social per als veïns de Fàtima cofinançat amb fons Feder
28/11/2023 -

El nou centre social de Fàtima ja és una realitat, després d’haver finalitzat els treballs de reforma i ampliació d’aquestes instal·lacions, que han comptat amb un pressupost de 285.816,16 euros, quantitat cofinançada per l’Ajuntament d’Almassora i els fons Feder de la Unió Europea pel que es concedeixen ajudes per a la selecció d’Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI). L’alcaldessa, María Tormo, ha visitat el nou espai en companyia de les tres associacions veïnals d’aquesta zona de la localitat.

“Els veïns de Fàtima ja compten amb un nou centre social adaptat a les seues necessitats, en el qual poder reunir-se o fer activitats en un entorn accessible, diàfan i modern”, ha explicat l’alcaldessa, qui ha indicat als representants veïnals que, en els pròxims dies, es moblarà i condicionarà l’espai.

Després de l’actuació, aquestes reformades dependències, situades al carrer Sant Pau, compten amb una superfície de 259 metres quadrats destinats a albergar activitats veïnals. L’edifici compta amb grans finestrals per a afavorir la il·luminació natural i té accés a la plaça Verge de Fàtima. A més, disposa d’un gran espai diàfan que podrà separar-se per a fer diferents activitats, gràcies a un panell mòbil.

Tots els serveis d’enllumenat i aigua de les instal·lacions han sigut també renovats, igual que el sostre per a assegurar la seua impermeabilització.

Un punt clau ha sigut el que fa referència a l’accessibilitat, ja que l’objectiu és que no hi haguera cap barrera arquitectònica i facilitar així l’accés a tots els usuaris, tenint en compte que la majoria d’ells són persones majors.

Així, s’ha aconseguit una organització espacial més concorde als seus actuals usos, adaptant els seus espais, sistemes i elements reformats als actuals estàndards d’habitabilitat, accessibilitat, funcionalitat, seguretat i eficiència energètica.

Oficines veïnals

En paral·lel, també està previst que l’Ajuntament posar aviat a la disposició dels veïns de Fàtima les noves oficines veïnals, situades en el número 56 del carrer 9 d’Octubre. Es tracta d’un local de titularitat municipal que, fins ara, estava en desús amb una superfície de 183,63 metres quadrats. Ara disposa de diverses estades per a situar despatxos, sales de reunions, magatzems i lavabos. Les instal·lacions s’han posat a la disposició de les tres associacions de veïns del barri.

Els treballs de condicionament van comptar amb un pressupost de 159.985,21 euros finançats al 50% per fons europeus, atès que l’actuació es va emmarcar en el Pla de Regeneració Urbana, Econòmica i Social d’Àrees Desfavorides integrat en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) d’Almassora. L’altre 50% del cost va ser aportat per l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari