Almassora licitarà enguany la reforma del col·legi Cardenal Cisneros

Almassora licitarà enguany la reforma del col·legi Cardenal Cisneros
05/05/2021 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, es va reunir ahir amb el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, per a avaluar el calendari del pla Edificant en la localitat, un procés que avançarà amb la licitació i adjudicació de les obres de millora del col·legi Cardenal Cisneros enguany. Més de mig milió d’euros permetran tirar avant aquest projecte que posarà fi a les deficiències en la cuina i en altres punts del centre educatiu.

D’aquesta manera, la Conselleria d’Educació s’ha compromés a accelerar la delegació de competències de les obres amb l’objectiu que el consistori puga avançar la resta del procés administratiu. Al temps, l’Ajuntament acordarà en sessió plenària la sol·licitud de dues noves delegacions de competències per a reformar l’escola infantil San José i el col·legi Germans Ochando i atendre així les pretensions de sengles comunitats educatives.

El pla Edificant, del qual formen part tots aquests projectes, suposarà una inversió global de 21,5 milions d’euros a Almassora. En aquest sentit, García es va comprometre a visitar la localitat en les pròximes setmanes per a, al costat de l’alcaldessa, reunir-se amb les comunitats educatives d’Ambaixador Beltrán, Santa Quitèria i l’IES Álvaro Falomir per a informar-los sobre les tres construccions.

En aquesta línia, licitar les obres de l’institut en 2022 és un altre de les fites de la legislatura per a posar fi a la precarietat i insuficiència d’espai d’un recinte que va complir mig segle d’activitat l’any passat. Els treballs permetran al centre prescindir dels barracons instal·lats fa més de 20 anys i millorar la comoditat d’alumnat i docents.

A més, després de l’adjudicació de les obres del col·legi Santa Quitèria en la junta de govern d’aquesta setmana, en breu seguirà el mateix procés el centre Ambaixador Beltrán, una altra de les prioritats del consistori i l’administració autonòmica per als pròxims mesos. Els treballs estan valorats en 4.945.112,42 euros i tenen un termini d’execució de 12 mesos que suposarà el trasllat a aules prefabricades per a demolir i construir de nou el col·legi més antic d’Almassora.

Discriminació positiva

Galí s’ha referit a la “transformació completa” patida pel mapa d’infraestructures educatives d’Almassora “per a acabar amb tot el retard que acumulava el nostre municipi en comparació amb la resta de la província quan vam accedir al govern local en 2015”. “Rebem una de les inversions més abundants de la Generalitat a la província de Castelló per a acabar amb l’estigma de ser un dels municipis amb més barracons”, segons les mateixes fonts.

Garcia destaca que “el compromís del departament del conseller Vicent Marzà amb la millora dels centres educatius d’Almassora no va acabar amb l’obertura el setembre passat del nou Regina Violant, en la construcció del qual Educació de la Generalitat ha invertit 5,4 milions, sinó que a través del pla ‘Edificant’ assegurem 21,5 milions més d’inversió”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari