Almassora licita les obres per a millorar l'accessibilitat de Botànic per 180.000 euros

Almassora licita les obres per a millorar l'accessibilitat de Botànic per 180.000 euros
05/06/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha licitat les obres de millora de les condicions d’accessibilitat entorn de la plaça Botànic Calduch per 180.000 euros. Els treballs, finançats íntegrament per la Conselleria d’Habitatge després de concedir el 100% de la subvenció sol·licitada pel consistori, començaran enguany i finalitzaran durant 2022. Cal recordar que aquesta va ser l’actuació més sol·licitada pel veïnat en els pressupostos participatius de 2020, ajornada per l’arribada de la pandèmia de la COVID-19.

El consistori ha obert el termini perquè les empreses interessades presenten les seues ofertes, una vegada tancat el període el Departament de Contractació proposarà a l’alcaldessa, Merche Galí, l’opció millor valorada. Després de l’adjudicació dels treballs a la signatura responsable, aquesta comptarà amb quatre mesos per a executar les obres. La reforma prioritza la millora d’accessibilitat als carrers que envolten la plaça Botànic Calduch, un espai que compta amb un total de 2.000 metres quadrats. Aquesta actuació permetrà valorar la plaça que compta amb més de 4.000 metres quadrats de sòl urbà.

D’aquesta manera, el pressupost per a la intervenció inclou: treballs previs, demolicions i condicionament, millora en la xarxes de sanejament, pluvials, reg, jardineria, aigua potable i enllumenat públic, urbanització de la zona, senyalització viària, gestió de residus, seguretat i actuacions en altres instal·lacions de Botànic Calduch. A més, la remodelació d’aquest espai urbà afectarà les interseccions dels carrers Puríssima, Dos de Maig, Caridad i Joan d’Àustria.

El projecte, elaborat pel departament d’Urbanisme de l’Ajuntament, millorarà la sostenibilitat i eficiència energètica gràcies al nou enllumenat. També suprimirà barreres arquitectòniques per a complir amb la normativa de Conselleria i corregir les mancances d’accessibilitat per als vianants entre els vials perimetrals i el seu accés a la plaça. A més, l’informe municipal també recull la incorporació de voreres sense vorades per a afavorir el pas de cadires de rodes, carros de bebé o de la compra i aquelles persones que tenen problemes de mobilitat.

Finalment, la regidora d’Urbanisme, Carmina Marti navarro, ha destacat que “cal recordar que la remodelació de l’accessibilitat a la plaça Botànic Calduch va ser la proposta veïnal més votada en els pressupostos participatius de l’any passat”. “El veïnat de la zona ja mereixia una actuació d’aquest calibre, per això volem agrair a la Generalitat Valenciana l’aportació íntegra dels 180.000 euros”, ha afirmat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari