Almassora licita l’última fase del bulevard Sant Jaume per 580.000 euros

Almassora licita l’última fase del bulevard Sant Jaume per 580.000 euros
09/12/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora ha tret a concurs públic l’última fase d’obres del bulevard Sant Jaume per 580.800 euros. La Unió Europea i el consistori finançaran la reforma al 50% gràcies a la subvenció amb fons FEDER. L’empresa adjudicatària tindrà un límit de sis mesos d’execució després de la signatura de l’acta de replanteig. El termini per a presentar ofertes a través de la Plataforma de Contractació del Sector Públic és de 20 dies naturals a comptar des del següent a la publicació de l’anunci en el perfil del contractant.

Les obres s’estendran entre els carrers Dos de Maig i Sant Lluís fins a connectar amb la recent reforma d’aquest últim vial. Els treballs afectaran 500 metres d’aquest bulevard d’accés i eixida d’Almassora amb l’objectiu de garantir l’accessibilitat per als vianants i de millora de la seguretat. Amb aquesta obra, el consistori igualarà la configuració de Sant Lluís entre Sant Jaume i l’Alcora i quedarà harmonitzat amb la resta del carrer fins a l’avinguda José Ortiz. A més, incorporarà carril bici com la resta del bulevard ja remodelat en fases anteriors.

En aquest sentit, els tècnics del departament d’Urbanisme recorden en la seua memòria justificativa que l’Ajuntament d’Almassora pretén “una nova configuració del vial dirigida a fomentar la mobilitat urbana sostenible, sobretot en el que representa la millora de l’accessibilitat per als vianants i mobilitat ciclista”.

Per a això modifica la secció transversal en reduir la grandària de la calçada, ampliar la superfície per a vianants i integrar el vial, a futur, en la xarxa d’itineraris ciclistes d’Almassora mitjançant via ciclista segregada. En concret, aquesta actuació suposa implantar un itinerari per als vianants accessible i via ciclista en el tram de la reforma.

El document de 536 pàgines redactat pels tècnics municipals recorda que, quan el consistori va programar la reforma en 2017 el vial presentava una deterioració considerable, “tant de les voreres com de la part de rodadura, les condicions d’accessibilitat eren inexistents i contenia deficiències quant a la seguretat tant dels vianants com dels vehicles que circulen per ella”.

Abans de l’execució de les tres primeres fases existien zones amb carrils de circulació de més de sis metres, la qual cosa provocava una conducció “ràpida i perillosa incompatible amb l’ús residencial adjacent”, així com canvis d’alineació continuats en el mateix sentit de circulació. Al seu torn, “les voreres eren desproporcionadament estretes respecte a la magnitud total del vial”.

La intervenció que ara conclou corregeix aquestes deficiències i inclou zona enjardinada, a més d’espai per a aparcament. El departament ha valorat la “transcendència” de Sant Jaume com a únic connector sud d’Almassora entre la CV-18 i la N-340 i a fi d’evitar incrementar la circulació pel centre del nucli urbà, entre els objectius també figura que es mantinga sempre el trànsit obert en el sentit a N-340, el d’eixida de la població i desviant el carril contrari d’entrada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari