Almassora matricularà a més del 81% d’escolars de tres anys

Almassora matricularà a més del 81% d’escolars de tres anys
08/08/2021 -

Els sis col·legis públics d’Almassora comptaran aquest curs acadèmic amb un 81,6% de xiquets i xiquetes amb tres anys del municipi a les seues aules. Dels 272 menors nascuts en 2018, 222 estan matriculats en algun dels centres educatius de la localitat per a començar la seua primera etapa escolar. Aquest curs compta amb la novetat de la creació de dues aules de dos anys en els col·legis d’Ambaixador Beltrán i el Regina Violant, amb 18 places ja cobertes en cadascun d’ells.

Una vegada finalitzat el període ordinari de matrícules, la regidora d’Educació, Raquel Barberà, al costat dels empleats de l’àrea, ha confeccionat un llistat amb les vacants dels menors de dos i tres anys a Almassora. Els sis col·legis comptaran amb 258 alumnes nous en aquesta franja d’edat, 36 i 222 respectivament. A més, l’escola infantil pública Sant Josep d’Almassora compta amb 26 places per a menors d’un any, totes ocupades, i amb 116 places per a xiquets i xiquetes de dos anys, amb únicament set places lliures.

Cal destacar que durant aquesta etapa de tres cursos, ara quatre en Ambaixador i Regina, l’escolarització no és obligatòria. Malgrat això, els centres educatius han augmentat les seues matriculacions respecte al curs passat. Els 50 menors de tres anys sense matricular a Almassora tenen altres opcions com l’escolarització en col·legis privats, en centres públics d’una altra localitat o simplement les seues famílies no decideixen matricular-los fins a primària.

En aquest sentit, l’Ajuntament ja ha començat les labors d’adequació de les aules en els centres educatius d’Almassora. A més, Barberá ha visitat aquesta setmana les obres d’adaptació per a l’aula de dos anys en el Regina Violant, amb la modificació dels banys per a l’ús d’un alumnat amb menor alçada i necessitats especials.

Un altre de les dades que reflecteixen els llistats elaborats pel consistori és que Almassora comptarà amb un total de 2.347 escolars a partir de setembre, incloent-hi a l’alumnat infantil i de primària dels sis centres. Barberà ha recordat que “els menors d’Almassora poden matricular-se, sempre que queden places, fins a dies abans de l’inici del curs 2021-2022”.

El Regina Violant es posiciona com el centre educatiu amb la xifra d’alumnat més alta d’Almassora amb un total de 642 matriculats, gràcies a les seues tres línies, li segueixen els col·legis Germans Ochando i Cardenal Cisneros amb 413 xiquets i xiquetes cadascun. En quarta posició es troba l’Errando Vilar amb 361 escolars, en cinquena l’Ambaixador Beltrán amb 324 alumnes, aquests últims quatre centres amb dues línies, i finalment, amb una línia, el Santa Quitèria amb 194 matriculats. Cal recordar que les obres per a la construcció dels nous edificis d’aquests dos últims col·legis ja estan en marxa.

Calendari escolar

El Consell Municipal Escolar va aprovar en la seua última reunió una proposta de calendari diferent de l’actual. Els tres dies no lectius que decideix el Consell, en comptes de posar-los en Santa Quitèria els tres, es posen dos al maig i un es passa a la setmana del Roser. D’aquesta manera, el dilluns 11 d’octubre serà no lectiu i en Santa Quitèria hi haurà dos dies lectius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari