Almassora reinventa l'ofrena flors a Santa Quitèria

Almassora reinventa l'ofrena flors a Santa Quitèria
14/05/2021 -

La Regidoria de Festes d’Almassora, davant el descens dels casos de coronavirus en el municipi, ha acordat habilitar un espai per a depositar flors a Santa Quitèria durant divendres que ve 21. Aquesta possibilitat complementarà l’ofrena virtual a través de la qual les persones interessades reserven els seus rams en les floristeries locals i són els propis negocis els qui traslladaran les flors fins al tapís en la vesprada-nit.

Des de les 11 hores i fins que el grup Scouts Tramuntana comence a vestir de flors el tapís de Santa Quitèria a les 18 hores, les persones interessades a portar personalment rams podran depositar-los en una estructura metàl·lica situada en la plaça de l’Església. No hi haurà voluntaris recollint aquestes flors per a evitar el contacte interpersonal ni els rams passaran al tapís de la patrona, sinó que l’estructura es traslladarà sota el tapís de la santa quan Scouts Tramuntana duguen a terme la seua labor amb els clavells de l’ofrena virtual.

“No hi haurà ofrena com a tal perquè entenem que la seguretat de tots és el més important en aquest moment clau per a frenar la pandèmia, però oferim totes les possibilitats perquè, cadascun, complisca amb la tradició sense descurar la salut pública”, en paraules de la regidora de Festes, Isladis Falcó. Per als qui preferisquen acudir personalment, l’accés prioritari a la plaça serà per carrer Sant Joaquim i eixida per Mare de Déu de la Llum.

L’edil ha agraït a totes les persones que han reservat els seus rams “un gest que suposa un suport determinant per a les floristeries d’Almassora i tot un rècord en completar el tapís amb 1.400 clavells”. Al temps, s’ha sumat a les felicitacions a Scouts Tramuntana que, malgrat la suspensió de la processó del trasllat, tornaran a complir amb la seua comesa.

Tal com ha recordat, l’acord entre l’Ajuntament d’Almassora i els negocis locals que treballen amb flors naturals passa perquè les persones interessades encarreguen una dotzena (10 euros) o mitjana (5) de clavells fins dimecres que ve 19 de maig com a data límit i les floristeries s’encarregaran de traslladar-les fins al tapís situat en la façana de l’església de la Nativitat.

D’igual manera, la pirotècnia Baldayo s’encarregarà d’il·luminar el cel d’Almassora en la nit del diumenge 23 de maig per a tancar la que haguera sigut la setmana gran en honor a Santa Quitèria. Els voltants del camp de futbol José Manuel Pesudo i l’esplanada adjacent al centre de salut del carrer Sant Pere acolliran sengles castells de focs artificials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari