Almassora demana fer un tractament correcte dels residus industrials

Almassora demana fer un tractament correcte dels residus industrials
11/05/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha remés una carta a empreses considerades grans productores de residus per a sol·licitar que retiren de la via pública els contenidors de la seua propietat i utilitzen els de titularitat municipal per a garantir el correcte tractament de les deixalles. L’empresa concessionària del servei de fems no recollirà aquells que excedisquen de dues unitats i la Policia Local considerarà infracció greu per ser depòsit de residu industrial en lloc no autoritzat.

El consistori recorda que els contenidors de propietat municipal han d’estar situats en la via pública, “quedant terminantment prohibit que aquests es guarden en les instal·lacions particulars, privant a la resta de l’ús d’aquests”. Així consta en la carta remesa a les signatures industrials amb l’objectiu de complir la normativa vigent sobre la recollida i tractament de residus.

La mateixa recorda que la llei qualifica com a residus domèstics “aquells generats en les llars a conseqüència de les activitats domèstiques” i “els similars als anteriors generats en serveis i indústries”. “Aquests residus són els únics que s’han de depositar en els contenidors situats en la via pública, encarregant-se de la seua recollida l’empresa FCC”, assenyala el document.

Per contra, els residus industrials “són resultants dels processos de fabricació, transformació, utilització, consum, neteja o de manteniment generats per l’activitat industrial”. “En cap cas aquests residus podran ser depositats en els contenidors, havent de gestionar l’empresa que els genera la seua eliminació per gestor autoritzat”, manté la carta remesa als afectats.

Segons l’Ordenança de recollida i tractament de residus urbans i adorn públic es consideren grans productors de residus aquells que els produïsquen en quantitats diàries superiors a 25 quilos sobre una base de 365 dies/any. Els grans productors estan obligats a gestionar els excedents produïts a través d’un gestor autoritzat. La mateixa ordenança considera infracció greu el depòsit de residus industrials en llocs no autoritzats i comporta multes d’entre 151 i 6.000 euros. Per aquest motiu, la missiva insta a retirar de la via pública els contenidors de la seua la propietat privada i a utilitzar els de titularitat municipal.

Neteja del barranc

D’altra banda, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló treballa aquesta setmana en la zona del barranc que separa els barris de Fàtima i Corell del terme municipal de Castelló a petició de l’Ajuntament d’Almassora. Els operaris es desplaçaran a continuació fins a la zona de Santa Quitèria per a previndre inundacions, plagues i incendis i millorar la imatge de tots dos entorns.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari