Almassora selecciona 20 propostes veïnals per a la votació final dels Pressupostos Participatius

Almassora selecciona 20 propostes veïnals per a la votació final dels Pressupostos Participatius
29/04/2021 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha conegut aquesta setmana les 20 propostes veïnals que han passat el tall dels tècnics del consistori. La regidora de Participació Ciutadana, María Luisa Renau, ha presentat a la primera edil una vintena de sol·licituds veïnals emeses a través del portal de Pressupostos Participatius de l’Ajuntament d’Almassora. El consistori ha descartat les peticions que superaven el pressupost de 40.000 euros, les que ja estan en projecte previst per a executar i les que no són de la seua pròpia competència.

D’altra banda, cal recordar que la ciutadania podia classificar les seues sol·licituds en quatre categories: Sostenibilitat i medi ambient, Mobiliari urbà, Activitats juvenils socioculturals i Accessibilitat. Per exemple, el veïnat ha sol·licitat: tallers per a fomentar l’ecologia o la plantació de més arbres, bancs, pista de bàsquet o ampliació del ‘skate park’, cursos en màrqueting, defensa personal o salut mental i aparcament per a patinets elèctrics en edificis municipals, entre moltes altres opcions.

Cal destacar que el portal de Pressupostos Participatius va batre el rècord aquesta edició en recollir un total de 68 propostes veïnals, una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds el passat 18 d’abril. Així, els departaments corresponents, al costat dels regidors, han analitzat durant les últimes dates la viabilitat i necessitat dels projectes per a reduir les propostes a cinc per cadascuna de les quatre categories disponibles.

La votació final de les 20 propostes veïnals tindrà lloc des de dilluns que ve fins al diumenge 30 de maig, en el mateix apartat específic de la pàgina web del consistori que l’última votació. A més, tots els participants han de ser majors de 16 anys i empadronats a Almassora. El veïnat podrà votar una única vegada en cadascuna de les quatre categories, al seu torn, haurà d’ordenar del cinc a l’u les cinc propostes de cada categoria en ordre decreixent segons la seua preferència. Així, el consistori executarà en 2022 el projecte amb més puntuació de cadascuna de les quatre classes.

Finalment, Renau ha declarat que “enguany hem batut el rècord de participació ciutadana en els pressupostos participatius, a més, ens hem trobat projectes i idees molt interessants en les seues propostes”. “Durant el mes de maig Almassora decidirà amb els seus vots els quatre projectes que volen que duguem a terme durant l’any que ve”, ha afirmat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari