Almassora puja un 121% el contracte de jardineria fins als 465.000 euros anuals

Almassora puja un 121% el contracte de jardineria fins als 465.000 euros anuals
30/11/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha incrementat un 121% el contracte de manteniment de parcs i jardins, que ha eixit a licitació per 465.140,92 euros anuals, una xifra que deixa arrere els 209.999,98 euros pels quals el consistori va adjudicar el servei en 2013. L’objectiu passa per millorar notablement la imatge de les zones verdes de la ciutat i fomentar així el seu ús. El contracte té un termini de prestació del servei de tres anys amb possibilitat d’una pròrroga d’un any fins a aconseguir els 1.593.040,43 euros establits en la nova licitació.

Segons ha informat el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, entre les novetats del contracte figura la seua divisió en cinc lots, als quals les empreses poden optar de manera individual o conjunta, per a millorar la distribució dels treballs. Es tracta de: platja (68.275,24), polígons industrials (19.524,68), Santa Quitèria (12.209,17), edificis públics (26.804,4) i nucli urbà (338.327,43) sobre la base de les necessitats de manteniment detectades pels tècnics municipals.

El plec publicat en la Plataforma de Contractació de l’Estat fixa el 24 de desembre com a data límit per a presentar les ofertes, que la mesa de contractació obrirà tres dies després. Les pliques han de tindre en compte els costos del personal (encarregats, oficials, jardiners o auxiliars) i la maquinària, entre la qual figura furgonetes, vehicles elèctrics, bolquets i taller per al manteniment dels vehicles a més de tallabardisses, tallagespa, motoserra, desbrossadora i bufadora.

El plec també estipula les jornades de reg i poda, així com els costos per cada tipologia d’arbre, que inclou 17 espècies. En aquest sentit, l’Ajuntament puntuarà el programa que “s’adeqüe més a les necessitats a cobrir i que aconseguisca majors rendiments” i a les empreses que presenten un organigrama personalitzat de la plantilla adscrita al contracte, així com dels responsables de la gestió diària i control d’aquest.

El regidor de l’àrea ha destacat “l’enorme esforç” de l’administració local, que gastarà prop d’1,6 milions en quatre anys “només en el manteniment de zones verdes i parcs, senyal inequívoc del nostre interés per incrementar l’ús d’aquests espais a l’aire lliure en tots els barris”.

Després de la presentació de pliques i adjudicació a l’oferta millor valorada, el departament de Serveis Públics activarà el nou contracte l’any que ve, coincidint amb l’entrada en vigor del pressupost municipal de 2022, que aconseguirà els 43,3 milions d’euros i mantindrà congelats els impostos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari