La CHJ atén la petició d’Almassora d’arrancar més de 6.000 metres de canyes del Millars

La CHJ atén la petició d’Almassora d’arrancar més de 6.000 metres de canyes del Millars
20/09/2021 -

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) atén des d’aquest matí la petició realitzada per l’Ajuntament d’Almassora d’aplicar tractaments efectius contra la proliferació de canyes en el marge del riu Millars al seu pas per la localitat. El tractament que executa l’entitat responsable d’aquest entorn inclou l’extracció del rizoma de la canya per a evitar la seua ràpida reproducció.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora de Medi Ambient, María José Tormo, s’han desplaçat fins al pont de la N-340 al costat dels tècnics de l’àrea per a comprovar l’inici dels treballs en el marge esquerre del riu, que afecten 6.680 metres quadrats de superfície. A l’extracció del rizoma se suma el desbrossament mecanitzat amb maquinària pesant que en els pròxims dies obligarà a tancar el pas per aquest tram de la senda per a evitar accidents entre els usuaris.

Els operaris ja han senyalitzat els accessos al llit a primera hora del matí per a advertir als qui transiten per aquesta zona del perill de passar al costat de les màquines mentre duren els treballs, que s’estendran durant tota la setmana a causa del volum de vegetació a retirar.
L’empresa encarregada dels treballs recollirà les restes de desbrossament i carregarà i transportarà els residus a l’abocador autoritzat per a deixar completament neta la zona.

Una vegada escomés el tractament, la senda del Millars recuperarà la vista de les Reballadores des d’aquest punt ara cobert de vegetació invasora. Tal com indiquen els tècnics, a més del manteniment habitual, el departament té previst realitzar una plantació d’arbustos en tot l’àmbit del canyar eliminat.

L’objectiu del consistori passa per millorar la imatge de l’entorn, afavorir el pas de vianants i esportistes en l’espai d’alt valorar ecològic, afavorir l’aparició d’espècies autòctones i evitar incendis que posen en perill el major pulmó verd d’Almassora. Per això, els treballs comencen sota el pont de la carretera nacional i s’estenen vorejant el llit aigües avall de l’assut, on figuren les infraestructures hidràuliques més tradicionals del regadiu local.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari