La Diputació aporta 42.000 euros a Almassora a través del pla Reactivem Castelló Obres

La Diputació aporta 42.000 euros a Almassora a través del pla Reactivem Castelló Obres
07/08/2021 -

La Diputació de Castelló ha aprovat la subvenció de 42.000 euros a l’Ajuntament d’Almassora gràcies al pla Reactivem Castelló Obres. El consistori preveu invertir els fons en actuacions per a evitar inundacions en tres punts del municipi: l’inici del carrer Sant Jaume (zona oest), la intersecció entre el carrer Alacant amb el carrer Barcelona i el camí rural situat al costat de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals d’Almassora (EDAR).

L’objectiu d’aquestes tres actuacions serà millorar la capacitat d’evacuació de la xarxa de sanejament existent, de manera que alleugen més fàcilment els cabals procedents de les pluges, i disminuïsca la probabilitat que altres col·lectors pròxims entren en càrrega. Cal destacar que el consistori ja havia destinat fons municipals anteriorment per a fer treballs previs en aquestes zones amb la finalitat de prevenir inundacions.

L’Ajuntament ha seleccionat aquests tres punts d’Almassora per a dur a terme els treballs de millora en la xarxa de drenatge a causa de les peticions veïnals després dels últims temporals. D’aquesta manera, l’equip de govern es va comprometre a prendre mesures per a solucionar la quantitat d’aigua acumulada després de les últimes pluges amb el veïnat de la zona de l’entrador oest al carrer Sant Jaume.

En aquest punt, la intervenció en l’inici del carrer Sant Jaume suposarà la col·locació d’una reixa interceptora a l’inici del vial. Aquesta frenarà gran part de les aigües d’escolament procedents del polígon industrial Millars per a desviar-les a la xarxa de reg i dispersar-les en la zona de SUPOI-1. Així, l’actuació evitarà el col·lapse de la xarxa de fecals de tot el carrer Sant Jaume.

D’altra banda, les obres en la zona de Boqueres afecten la intersecció entre el carrer Barcelona i el carrer Alacant. Ací, els treballs permetran crear nous punts de recollida de pluvials. La tercera actuació afecta al camí rural situat al costat de l’EDAR. L’objectiu en aquest punt és aconseguir que el col·lector de pluges evacue directament a la xarxa que aboca al riu Millars sense passar per la depuradora, ja que el col·lector d’entrada a aquesta instal·lació no és capaç d’admetre el cabal procedent del col·lector de pluvials de l’avinguda Generalitat.

En aquest sentit, la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, ha declarat que “hem escoltat el veïnat d’aquests tres punts i vam recollir les seues queixes durant les últimes pluges i ara els facilitem una solució”. “Aquestes actuacions se sumen a la que afectaran l’avinguda Castelló i el carrer Sant Ferran que també pal·liaran inundacions”, ha apuntat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari