"Gran malestar entre els agents" de la Policia Local d'Almassora per l'antiguitat dels equipaments

El sindicat CSIF ha lamentat que Almassora “gaste pressupost de la Policia Local en pantalles mentre els agents van en cotxes de segona mà de més de 7 anys”

"Gran malestar entre els agents" de la Policia Local d'Almassora per l'antiguitat dels equipaments
23/12/2022 -

La situació en la Policia Local d’Almassora s’està tornant cada vegada més complicada. El sindicat CSIF ha assegurat que existeix “gran malestar entre els agents” pel fet que després de quasi 8 anys, l’Ajuntament d’Almassora “seguisca sense convocar” el Consell de Policia, malgrat que el Síndic de Greuges li va requerir a fer-ho abans del 16 de desembre.

Tal és així que la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha lamentat que l’Ajuntament d’Almassora “gaste” pressupost de les partides destinades a la Policia Local en l’adquisició de pantalles i monitors de televisió per un valor estimat de més de 30.000 euros “mentre els agents han de patrullar en vehicles de segona mà i, excepte en un dels casos, de més de set anys d’antiguitat”.

En concret, es tracta d’una pantalla per a docència la valoració estimada de la qual supera els 9.000 euros, així com d’un panell de monitors d’uns cinc metres quadrats per a les càmeres de seguretat. Elements que van ser adquirits entre els mesos de novembre i desembre.

“Malgrat que el consistori disposa d’una aula de formació totalment equipada, que podria utilitzar-se també per a donar formació als agents, s’ha prioritzat la compra d’aquestes pantalles, que resulten totalment desproporcionades, en lloc de dedicar els fons a altres fins, com la renovació de l’alcoholímetre, que té 15 anys d’antiguitat, o adquirir test per a la detecció de drogues en els controls de conducció que es realitzen”, han lamentat des de CSIF.

Sobre aquest tema, des del sindicat han lamentat també que la Prefectura de la Policia Local d’Almassora “seguisca sense convocar” el Consell de Policia que, encara que segons el que s’estableix en l’Acord marc per al personal del consistori ha de celebrar-se -almenys- una vegada a l’any, porta sense reunir-se des de 2014.

“Malgrat que el mes d’octubre passat, a través d’un requeriment, el mateix Síndic de Greuges va instar l’ajuntament que aquesta reunió se celebrara abans del 16 de desembre, en data de hui segueix sense haver-hi una data per a aquesta sessió que és especialment necessària per a debatre aspectes com les condicions en les quals ha de desenvolupar-se el servei de Policia”, han apuntat des de CSIF.

En aqueix sentit, des de CSIF també han criticat que el consistori “seguisca sense contestar les peticions que, tant des del sindicat com des del Síndic de Greuges hem elevat per a negociar l’aplicació de la normativa europea sobre el treball a torns i durant les festivitats per al personal de serveis de Seguretat i Emergències”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari