L’arquitecta Ana Portalés serà mantenidora de les festes d’Almassora

L’arquitecta Ana Portalés serà mantenidora de les festes d’Almassora
20/02/2023 -

La doctora arquitecta Ana Portalés Mañanós, tia de la reina de les festes, Elena Portalés Montañana, serà mantenidora en les celebracions de 2023. Portalés és subdirectora de les càtedres d’Empresa i Comunicació de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València (UPV), sòcia fundadora i membre del Consell Executiu de Hispanic International Seminar on Urban Form i docent en la UPV des de 2004, on també exerceix com a investigadora.

Portalés s’encarregarà de lloar la figura de la seua neboda Elena i de les dues dames i dos cavallers que formen la seua cort d’honor durant la cerimònia de proclamació que tindrà lloc el divendres 12 de maig en el Recinte Fester. A més, l’acompanyarà en la romeria a Santa Quitèria, la jornada en honor a la patrona i la resta d’actes clau del cicle festiu.

Formada en el col·legi Cardenal Cisneros i en l’IES Álvaro Falomir d’Almasora, la mantenidora de 2023 va cursar Arquitectura en la Politècnica de València i, durant l’últim any de carrera, va ser becada per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per a la realització d’una estada en el departament d’Urbanisme de l’Escola d’Art, Arquitectura i Disseny en la Universitat de Guadalajara a Mèxic.

La seua tesi doctoral ‘Arquitectura i urbanisme de regions devastades en la zona de Llevant’ li va valdre la qualificació d’excel·lent ‘cum laude’ per la UPV. En el seu currículum figuren també les seues estades com a professora a França i Mèxic, a més de l’organització de tallers internacionals d’arquitectura i urbanisme i prop de 30 publicacions científiques vinculades amb les línies d’investigació.

És especialista en arquitectura i urbanisme del segle XX en la Comunitat Valenciana, l’espai públic i la seua habitabilitat i àrees peri-urbanes en transformació. Ha participat com a ponent en més de 40 trobades i congressos internacionals a Cartagena d’Índies, Porto, Roma i Nicòsia, entre altres, i en l’actualitat forma part de l’equip d’investigació PER-START que aborda, entre altres, els reptes ecoculturals en processos de regeneració urbana en ciutats espanyoles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari