La sostenibilitat i la formació protagonitzen els pressupostos participatius d'Almassora

La sostenibilitat i la formació protagonitzen els pressupostos participatius d'Almassora
10/06/2021 -

La regidora de Participació Ciutadana, María Luisa Renau, ha presentat hui els resultats del procés de pressupostos participatius 2022 amb sostenibilitat i formació com les propostes més reiterades. Renau ha destacat que aquesta edició ha batut el rècord de suggeriments veïnals, amb 68, per a elevar-les a la votació definitiva que ara ha conclòs i permés triar els projectes que l’Ajuntament d’Almassora executarà en 2022.

Les quatre categories (Sostenibilitat i medi ambient, Mobiliari urbà, Activitats juvenils socioculturals i Accessibilitat) disposen ja del rànquing amb les cinc propostes més votades, estudiades entre Alcaldia i Participació Ciutadana per a la seua execució en el pressupost del pròxim exercici amb 160.000 euros. Tal com ha indicat el departament, en cas que alguna de les quatre àrees no aconseguisca els 40.000 euros d’inversió, l’Ajuntament d’Almassora es compromet a executar la segona petició amb més suports.

Combatre els mosquits és la principal sol·licitud en l’apartat de Sostenibilitat, seguit d’un camp multifuncional per a la zona de Cigarreta i la renaturalització del parc Manuel Pesudo. Per part seua, Mobiliari urbà ha recaptat la major part de suports veïnals en el condicionament d’una rampa que unisca el circuit de Darremur i la senda del Millars, així com el clos de totes les places on hi haja jocs infantils. Pistes de bàsquet amb dues canastres en Manuel Pesudo i l’ampliació del ‘skate park’ també formen part dels suggeriments més votats.

L’apartat Accessibilitat centra les peticions en una zona d’apartament del camí Catalans. Li segueix en ordre d’elecció, millores al parc de Pesudo, un pas de vianants al voltant del col·legi Regina Violant i aparcament per a bicis i monopatins a l’interior d’edificis públics. Finalment, els pressupostos participatius conclouen amb l’elecció de propostes en categoria Activitats amb la petició d’oferir cursos formatius orientats al màrqueting, ofimàtica, ‘community manager’ i cerca d’ocupació. Aquest apartat també registra sol·licituds per a programació de jornades anuals per a músics i de difusió del patrimoni local.

Renau ha reiterat el seu agraïment “a totes les persones que han participat en aquesta edició, en qualsevol de les seues fases, i especialment a la joventut, que amb el seu compromís social ha trencat estereotips i ha confirmat les seues ganes de millorar la ciutat aportant noves idees en benefici del municipi”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari