L'última fase de la reforma de Sant Jaume d'Almassora arrancarà al maig

L'última fase de la reforma de Sant Jaume d'Almassora arrancarà al maig
21/04/2021 -

L’empresa BECSA, adjudicatària de les obres del bulevard Sant Jaume d’Almassora, iniciarà al maig l’última fase de la reforma, segons els terminis que maneja el departament d’Urbanisme. La mercantil castellonenca és la millor puntuada sobre la base dels criteris establits en el plec de condicions entre les sis ofertes presentades al concurs, per la qual cosa s’encarregarà de concloure el projecte.

La proposta implica executar les obres durant 18 setmanes amb un pressupost de 580.078,60 euros cofinançat al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea i l’Ajuntament d’Almassora. La mercantil estableix millores tècniques respecte al projecte redactat pels tècnics municipals, fet que va incrementar una major puntuació en el barem global.

La mesa de contractació del consistori ha materialitzat ja l’adjudicació, un tràmit que suposa la imminent signatura del contracte per a accelerar l’inici de les obres en aquesta via d’accés i eixida de la localitat a partir del pròxim mes. Respon al disseny del departament d’Urbanisme per a modificar la configuració del carrer entre els encreuaments amb Dos de Maig i Sant Lluís, el tram on s’eixampla la via, de manera que connecte amb la recent reforma d’aquest últim carrer.

L’actuació cofinançada per fons europeus afecta mig quilòmetre de bulevard, que prevaldrà a vianants i ciclistes enfront del trànsit rodat i augmentarà la seguretat per a totes les persones usuàries amb la reducció de la velocitat i la reserva de carril bici. Així, el nou tram s’igualarà als executats anteriorment en aquest vial i també al carrer Sant Lluís fins a l’Alcora.

Cal recordar que el carrer Sant Jaume disposava de carrils de circulació de més de sis metres que propiciaven l’alta velocitat del trànsit i el risc per a la seguretat de la resta d’usuaris. Corregir aquesta circumstància va ser el principal objectiu de les tres primeres fases de reforma del vial, a més de garantir l’accessibilitat de persones amb discapacitat, carros de la compra i de bebé.

L’última fase de les obres també abunda en aquestes qüestions i reserva espai per a aparcament. Després de la reforma, la grandària de la calçada es veurà reduït, mentre que els vianants disposaran de més superfície i una zona enjardinada. El carril s’incorporarà en lloa xarxa d’itineraris ciclistes d’Almassora mitjançant via segregada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari