Almenara participa en el projecte d'educació per al desenvolupament del "Fons valencià per la solidaritat i la Diputació de Castelló"

Les activitats començaran el 12 d’agost amb un contacontes, per a seguir posteriorment amb tallers sobre consum responsable en els centres educatius i una exposició sobre la sostenibilitat

Almenara participa en el projecte d'educació per al desenvolupament del "Fons valencià per la solidaritat i la Diputació de Castelló"
09/07/2021 -

La localitat d’Almenara formarà part de la segona edició del projecte d’educació per al desenvolupament “In/Sostenible. Territorialitzant els ODS a la província de Castelló” a través del conveni de col·laboració entre el Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de Castelló, amb la finalitat divulgar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 entre la ciutadania. Les activitats es desenvoluparan a més d’Almenara en altres cinc localitats com són: Viver, Benassal, Benicarló, Montanejos i Castelló de la Plana. Aquest projecte suposa una inversió total de 18.914,63 €, dels quals la Diputació de Castelló aportarà 15.000 €.

La primera de les activitats que es desenvoluparà dins del projecte a Almenara serà el dijous 12 d’agost a les 20 hores en el Passeig Marítim, dia en què es realitzarà un contacontes teatralitzat titulat “Buscarem un tresor” a càrrec d’Elisa M. Matallín, una activitat oberta i dirigida a les famílies i públic infantil amb la finalitat de sensibilitzar i conscienciar sobre la necessitat i urgència de canviar els hàbits rutinaris i la forma de consum per no acabar amb el planeta.

A més, més endavant, tant en el CEIP Juan Carlos I, com en l’IES Almenara, es realitzarà el taller didàctic “Soc conscient de quin consum faig” per a acostar els ODS, sensibilitzar sobre la situació del planeta i oferir alternatives per a realitzar una producció i consum més sostenibles.

Finalment, també està prevista que arribe fins a Almenara l’exposició “In/Sostenible: Un camí cap a la sostenibilitat”, dirigida al públic en general i que té com a objectiu acostar els ODS a la població, aprofundint en el ODS 12: Producció i consum responsables.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat la importància de “fomentar tant la sostenibilitat com el consum responsable, emmarcat tot en els objectius que tenim dins de l’Agenda 2030, per a aconseguir un millor futur”. Per la seua part el President del Fons Valencià per la Solidaritat, Álvaro Escorihuela, ha manifestat “la importància de col·laborar per a objectius comuns i de gran importància per al present i futur de la societat”, expressant també “l’envergadura, qualitat i incidència en la població del projecte “In/Sostenible per a aportar cap a un desenvolupament sostenible i just”.

Per part seua, la Vicepresidenta de la Diputació de Castelló i Diputada de Benestar Social, Igualtat, Relacions Institucionals i Penyeta Roja, Patrícia Puerta, ha valorat el treball del Fons Valencià “com a instrument de treball i sensibilització cap a la solidaritat i un desenvolupament sostenible i just en matèria social, ambiental i econòmica”. També ha destacat que el nou conveni de col·laboració signat amb el Fons “enforteix l’alineament de la província de Castelló amb els ODS i l’Agenda 2030”.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació municipalista valenciana de cooperació internacional al desenvolupament

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana).

Actualment, el Fons compta amb 127 entitats locals valencianes sòcies (118 ajuntaments i 9 mancomunitats), de les quals 12 pertanyen a la província de Castelló (11 ajuntaments i 1 mancomunitat), i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari