El col·legi Joan Carles I d'Almenara acull l'exposició 'In/Sostenible'

El col·legi Joan Carles I d'Almenara acull l'exposició 'In/Sostenible'
14/12/2021 -

El CEIP Juan Carlos I d’Almenara acull fins divendres que ve 17 de desembre, l’exposició “In/Sostenible. Un camí cap a la sostenibilitat” del Fons Valencià per la Solidaritat, que té com a finalitat conscienciar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la població en general des d’un punt de vista pròxim i amable mitjançant quatre zones diferenciades. A més, l’alumnat del centre educatiu se sensibilitzarà a través de l’activitat didàctica “Soc conscient de quin consum faig” amb reflexions sobre la situació del planeta i l’anàlisi d’alternatives per a realitzar una producció i consum més sostenibles.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que amb “aquesta activitat busquem conscienciar als nostres escolars sobre la sostenibilitat i el consum, accions que seguirem amb altres activitats amb la col·laboració del Fons Valencià per la Solidaritat i en aquest cas de la Diputació de Castelló”. De fet, Almenara, dins del marc del projecte “In/Sostenible”, ja va programar a l’agost l’activitat lúdica dirigida al públic familiar “Buscarem un tresor” on, mitjançant un contacontes teatralitzat, desenes de persones es van sensibilitzar i van conscienciar sobre la necessitat i urgència de canviar els hàbits i la forma de consum per a no acabar amb el planeta.

El projecte “In/Sostenible” del Fons Valencià per la Solidaritat en el qual s’emmarquen aquestes accions està cofinançat per la Diputació de Castelló. El programa té com a objectiu donar a conéixer i sensibilitzar a la població de 6 municipis de la província de Castelló (Almenara, Benassal, Benicarló, Castelló, Montanejos i Viver) sobre què són els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i de la importància de la seua participació per a aconseguir-los, incidint en l’ODS número 12: Producció i consum sostenibles, per a enfortir la presa de consciència al voltant dels hàbits de consum responsables mitjançant actuacions concretes.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana.

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 132 entitats locals valencianes sòcies (123 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del Sud i el Fons és definida per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com per exemple les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari