Monòlegs, teatre, exposicions, excursions, gimcanes, cercaviles i educació per a plantar cara a la violència de gènere a Almenara

Monòlegs, teatre, exposicions, excursions, gimcanes, cercaviles i educació per a plantar cara a la violència de gènere a Almenara
04/11/2021 -

L’Ajuntament d’Almenara ha presentat la programació al voltant de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Entre les activitats previstes hi ha exposicions, monòlegs, teatre, xarrades, excursions i accions de conscienciació en els centres educatius.

Així, els actes començaran el dia 11 a les 18.30 hores amb una mostra a la sala d’exposicions del Centre Municipal de Cultura Paulo Freire titulada “Siempre adelante: mujeres deportistas” a la qual seguirà un col·loqui. L’exposició es podrà visitar fins al 30 de novembre de dilluns a divendres en horari de 9 a 13 hores i de 16.30 a 20.30 hores. La mostra procedeix de l’Institut de la Dona en col·laboració amb el Consell Superior d’Esports i el Comité Olímpic Espanyol. L’activitat està organitzada des de les Regidories d’Igualtat i Esports.

El diumenge 21 a partir de les 19 hores en la Sala d’actes del Centre Municipal de Cultura Paulo Freire arribarà el monòleg de Cristina Zahonero titulat “El beuratge de l’amor” (adaptació lliure del monòleg de Juan Carlos Rubio). La direcció estarà a càrrec de Nelo Huerta i l’organització de Recull.

A partir del dimarts 23 de novembre i fins al dia 30, en el CEIP Juan Carlos I es faran diverses activitats amb l’objectiu de conscienciar, sensibilitzar i prevenir la violència de gènere. Hi haurà des de contacontes fins a “escape room” depenent de l’edat de l’alumnat.

El dijous 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, les activitats començaran a les 9 del matí amb la instal·lació d’un punt violeta informatiu per part de la Regidoria d’Igualtat en l’IES Almenara. Allí es repartirà a l’alumnat de Batxillerat i FP Bàsica la “Guia sobre la violència de Gènere per a adolescents”.

D’altra banda, des del Centre FPA Paulo Freire ha programat una visita a la València antiga titulada “Dones valencianes oblidades per la història”. El preu serà de 10 euros. Les inscripcions seran en el mateix Centre FPA Paulo Freire.

Aqueix mateix dijous 25, a les 12 del migdia, es realitzarà enfront de l’Ajuntament d’Almenara l’acte institucional commemoratiu del 25 de novembre, amb la lectura del manifest contra la violència de gènere.

El divendres 26, la Regidoria de Joventut, ha programat a les 17.30 hores, eixint des del Casal Jove, una gimcana per equips contra la violència de gènere per a joves de 12 a 16 anys. Serà necessària la inscripció prèvia, amb límit el 22 de novembre en el correu electrònic pgarcia@almenara.es.

Per al dissabte 27, la Regidoria de Cultura ha organitzat a les 18 hores una cercavila amb la Llavor, dolçaina i tabal, d’Almenara i la Colla Pepe Palau de Foios, al qual seguirà a les 19 hores en el Centre Municipal de Cultura Paulo Freire la ponència “Las mujeres en la música tradicional. Una mirada hacia el feminismo” a càrrec de Susana Díaz Tejedor i Noèlia Llorens “Titana”.

Finalment per al diumenge 28, a les 19 hores, en la Sala d’actes del Centre FPA Paulo Freire es realitzarà la representació teatral “Luces, cámara y stop!”, acte organitzat des de les regidories de Cultura i Igualtat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari