Així és el famós pesebre a grandària real que construeix un veí d'Altura

El betlem, d’entrada gratuïta, podrà visitar-se al carrer del Portell d’Altura fins al 6 de gener de 2023

Així és el famós pesebre a grandària real que construeix un veí d'Altura
16/12/2022 -

Un dels millors plans de Nadal és visitar els pesebres. Autèntiques obres d’art que representen escenes tradicionals, com el naixement, però també escenes quotidianes de l’època. Des d’ahir, dijous 15 de desembre de 2022, hi ha un racó d’una població de Castelló molt curiós i singular en aquestes dates, perquè és digne de visita per la seua bellesa, espectacularitat i per aconseguir traslladar en el temps als veïns i visitants. I és que, des de fa una dècada, un xicotet carrer de la població d’Altura, situada a la província de Castelló, acull un pesebre molt especial. Entre les seues curiositats destacades, cadascuna de les figures té la cara dels veïns de la localitat que participen.

La composició d’aquesta obra és gràcies al treball de Juanvi López Ors, obrer de professió i belenista aficionat l’ha omplida de detalls molt laboriosos, l’afició dels quals per muntar el pesebre desperó en nàixer el seu fill, fa 22 anys. Aquest home elabora artesanalment cada detall del pesebre, i al de la seua família, amics, el suport de l’Ajuntament de la localitat i la inestimable col·laboració dels veïns del seu carrer, el carrer del Portell es converteix, cada any, en un autèntic pesebre a grandària real. Així doncs, Juanvi López treballa durant un any es passa per a preparar tots els ornaments als quals no els falta cap detall.

Ampliació del pesebre

Enguany s’ha ampliat el pesebre a la zona de la Muralla del Portell, amb una gran faena artesana que ocupa una superfície aproximada de 300 metres quadrats. A més, conté nombroses escenes, tant belenísticas com a secundàries, per la qual cosa es requereix que la visita es realitze amb paciència i temps per a gaudir de tots els seus detalls. La major part de les figures estan realitzades amb poliespán, retallades i pintades, encara que esra circumstància representa uns certs problemes pel vent.

En conjunt, l’autor d’aquesta obra de gran impacte per la seua singularitat, instal·lat en la localitat d’Altura, ha tardat un any construir el pesebre i tres mesos a muntar-lo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari