Benicarló aposta per unes Festes Patronals lliures de violències masclistes

La Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives organitza un any més una campanya per a conscienciar la població que la festa i l’oci han de ser espais segurs i lliures d’agressions sexistes

Benicarló aposta per unes Festes Patronals lliures de violències masclistes
16/08/2021 -

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada de l’agent d’Igualtat de l’Ajuntament de Benicarló, Aida Beltrán, ha presentat una nova edició de la campanya per a la prevenció de les violències masclistes emmarcada en les Festes Patronals 2021, que començaran aquest dissabte.

La campanya, tot i que està adreçada principalment a la població jove, també pretén sensibilitzar la població en el seu conjunt i conscienciar sobre aquelles conductes que podrien ser considerades com a violències masclistes.

«És important, des de les institucions, insistir en la necessitat d’evitar els comportaments masclistes i de generar espais d’oci segurs on totes les persones puguen passar-ho bé i sentir-se lliures». «És per això —ha afegit l’alcaldessa—, que aquest tipus de campanyes sempre són necessàries, especialment en èpoques en què la joventut té més temps i necessitat de sortir».

En aquest sentit, l’alcaldessa, ha reconegut que «som conscients que la joventut té ganes de festa i, en el cas d’enguany, on no hi haurà un espai d’oci establert com és el recinte de penyes, serà més difícil controlar aquest tipus de situacions que poden acabar generant violències masclistes». «I és aquí on hem de focalitzar tots els esforços», ha conclòs Xaro Miralles, que ha agraït la col·laboració de la Coordinadora de Penyes en aquesta campanya, «sempre disposada a participar activament en aquestes iniciatives».

L’agent d’Igualtat, per la seua banda, ha explicat que «efectivament, la campanya ha tingut en compte que els espais d’oci aquestes Festes seran diferents dels que coneixíem fins ara, i es desenvoluparan principalment en l’àmbit privat, de manera que el control és molt més difícil».

Beltrán ha insistit en la importància de fer arribar a la joventut els missatges que s’inclouen en la campanya i que fan referència a frases com «Desmarca’t d’acudits i comentaris masclistes. No són inofensius», «El consentiment d’una nit no és un sí per a sempre», «Només tu decideixes sobre el teu cos i la teu sexualitat» o «Davant d’un comportament masclista, actua. És cosa de tots i de totes».

«Per això —ha dit— repartirem cartells, farem publicitat a les ràdios i a les televisions i omplirem les xarxes socials de l’Ajuntament amb aquests lemes».

La campanya contra les violències masclistes es basa en els criteris que determina el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, al qual està adherit l’Ajuntament de Benicarló, i compleix els criteris del Pla d’Igualtat aprovat per l’Ajuntament l’abril de 2019.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari