Benicarló celebra cinc anys reivindicant els drets del col·lectiu LGTBIQ+ amb 'Bategant Resistències'

Benicarló celebra cinc anys reivindicant els drets del col·lectiu LGTBIQ+ amb 'Bategant Resistències'
09/06/2021 -

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdà, acompanyada de l’artista i activista Andrea Corrales, ha presentat la programació de la cinquena edició de ‘Bategant Resistències’, el programa que l’Ajuntament de Benicarló organitza al voltant del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ per tal de reconèixer la diversitat afectiva, corporal i sexual de totes les persones.

La programació d’enguany combinarà activitats presencials amb d’altres en línia i tindrà com a acte central la lectura, el 28 de juny, del manifest institucional en defensa de dels drets del col·lectiu LGTBIQ+.

«Un any més —ha assenyalat Gemma Cerdà—, apostem per fomentar el respecte per la diversitat sexual i afectiva i reafirmem el nostre compromís amb els drets de totes les persones a viure la sexualitat i les relacions des de la llibertat i la diferència» «Som conscients —ha dit la regidora— que aquest no és treball d’una setmana ni d’un mes, sinó que ha de ser una lluita de tots els dies per visibilitzar i normalitzar les persones LGTBIQ+».

Per la seua banda, Andrea Corrales ha qualificat la programació de «proposta molt cuidada i adreçada a crear espais comuns de diàleg per a acabar amb la discriminació per raó de sexe» i ha reconegut que «tot i que s’ha avançat molt, encara queda molt de camí per recórrer».

Les activitats començaran aquest mateix divendres amb la inauguració de l’exposició ‘Territoris invertits: art i sexe – dissidència a la riba mediterrània’, una proposta de 15 artistes LGTBIQ+ que viuen al Mediterrani i que expressen la seua particular mirada com a dissidents sexuals.

Després de la inauguració s’ha programat un espectacle de dansa a càrrec de Sal Peiró i Ignacia Verdugo, també al Mucbe, i l’endemà dissabte hi haurà un recorregut guiat per l’exposició.

Per al dimarts 29 de juny s’ha previst la xarrada «El feminisme i les lluites LGTBI», a càrrec de Mireia Biosca, i per dimecres 30 de juny hi haurà la presentació en línia del fanzine Street Fighters: metodologies per a combatre la normalitat, una activitat destinada per al professorat però també per a qualsevol persona interessada.

La programació la tancarà el 5 de juliol la presentació al Mucbe del documental 5 anys bategant resistències LGBTIQ+

Per a assistir a les activitats presencials caldrà recollir prèviament l’entrada a la Tourist Info.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari