'Benicarló Ciutat de Valors' reivindica els drets dels col·lectius més vulnerables

'Benicarló Ciutat de Valors' reivindica els drets dels col·lectius més vulnerables
03/11/2021 -

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, ha presentat avui la cinquena edició de «Benicarló Ciutat de Valors», la programació que engloba un conjunt d’actes reivindicatius i activitats formatives al voltant de sis grans blocs que coincideixen amb el Dia Internacional per la Tolerància (16 de novembre), el Dia Internacional dels Drets de la Infància i l’adolescència (20 de novembre), el Dia Internacional contra la Violència de Gènere (25 de novembre), el Dia Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre), el Dia Internacional dels Drets Humans (10 de desembre) i el Dia Internacional de les Persones Migrades (18 de desembre).

La programació inclou teatre, xarrades, monòlegs, jocs, tallers, exposicions, documentals, webinars i activitats molt diverses que, en paraules de la regidora, «ens permeten posar l’atenció en aspectes que mantenen viva la consciència de les dificultats existents, ens humanitza i dignifica a totes les persones sense distinció».

Un dels actes més esperats de tota la programació serà, el 19 de novembre, la constitució oficial del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència, una vegada ja està aprovat el Pla Municipal de la Infància i l’Adolescència i el reglament corresponent.

També destaquen l’exposició «No seas cómplice», que denuncia el tràfic de dones i xiquetes amb fins d’explotació sexual, o el monòleg feminista de l’actriu Pepa Cases Soc hiperactiva, que reflexiona, amb sentit de l’humor, sobre els micromasclismes quotidians.

A més, el 26 de novembre s’estrenarà el documental 5 anys Bategant Resistències LGTBIQ+ i per a l’1 de desembre s’ha organitzat una xarrada informativa sobre la reforma de la legislació civil i processal en relació amb les persones amb discapacitat.

«Amb aquesta aposta decidida pels drets dels col·lectius més vulnerables —ha conclòs Gemma Cerdà— visibilitzem, impulsem i sensibilitzem en la prevenció, i treballem per afavorir el desenvolupament d’una societat igualitària amb una major cohesió social».

Els actes que tindran lloc a l’Auditori seran amb entrada lliure fins a completar aforament. Els actes organitzats al Mucbe necessitaran reserva prèvia al correu lballester@benicarlo.org

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari