Benicarló tindrà una FP química a la carta adaptada a les necessitats de les empreses

Benicarló tindrà una FP química a la carta adaptada a les necessitats de les empreses
15/09/2021 -

L’Ajuntament de Benicarló ha propiciat el primer contacte entre educadors i empresaris del sector químic per tal d’impulsar una formació professional adaptada a les necessitats de l’entorn productiu.

L’alcaldessa, Xaro Miralles, i el director general de Formació Professional i Ensenyaments Especials, Manuel Gomicia, s’han reunit amb representants de les empreses químiques més potents del territori (IFF, Ineos Composites, Maverick, Alespri, Adapta i Alfe Vinaròs) i la directora del Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP), Ester Segura, per tal de posar damunt la taula les demandes del sector químic en relació a les competències del personal que necessiten per a les seues empreses.

«La Formació Professional ha tingut fins ara una estructura massa quadriculada –ha dit el director general– i ara estem treballant en un model més flexible que ens permeta acomodar els cicles formatius a les necessitats de l’entorn empresarial, de manera que tinguem una FP a la carta».

En aquest sentit, Manuel Gomicia ha anunciat que «avui a Benicarló iniciem una ronda de contactes que traslladarem a totes les comarques i que ens permetrà conéixer la realitat de cada territori per tal de poder traslladar-la a la formació que oferim als nostres centres educatius».

L’alcaldessa, per la seua banda, ha valorat «la predisposició, tant de la Conselleria, com del CIPFP com també de les empreses, per avançar en aquest nou model que millorarà les competències de l’alumnat i a la vegada facilitarà la seua incorporació al mercat laboral en empreses de la zona».

La reunió, que també ha comptat amb la presència de dos prospectors de la Conselleria d’Educació i de tècnics del Pacte Territorial per l’Ocupació Obsedi Maestrat Litoral, ha servit per a fixar un calendari de contactes entre el CIPFP i les empreses químiques del territori que arrancarà la setmana que ve i que servirà per a concretar l’adaptació de les matèries que s’imparteixen als cicles formatius a les necessitats de les empreses».

Cal recordar que aquest curs, el CIPFP impartirà el cicle formatiu de grau mitjà d’Operacions de Laboratori, un primer pas per a poder anar implementant, en un futur pròxim, altres cicles de grau mitjà o superior que donarien resposta a les necessitats del sector i que convertirien Benicarló en un referent formatiu de la família química.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari