Benicarló trau a licitació tres grans projectes inclosos en l'estratègia EDUSI

Benicarló trau a licitació tres grans projectes inclosos en l'estratègia EDUSI
29/04/2021 -

L’Ajuntament de Benicarló ha tret a licitació tres nous projectes cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). Els tres projectes estan dividits en dues licitacions. D’una banda, una licitació en dos lots: la redacció dels projectes de l’Eix Cívic Central i de la Via Verda Litoral; i d’altra banda, la licitació, també en dos lots, que inclou els treballs previs d’adequació dels terrenys del Mas de Fabra i l’excavació arqueològica i l’estudi del jaciment.

Amb el projecte de l’Eix Cívic Central, l’objectiu és la regeneració urbana i ambiental de la zona centre de la ciutat, des del carrer de Sant Francesc fins a la plaça de la Constitució, i en les seues connexions amb els espais adjacents. Les actuacions impliquen l’ampliació d’espais per a vianants amb qualitat paisatgística, la plantació d’arbratge que millore la imatge i la qualitat del passeig, l’adequació de noves vies de servei amb trànsit restringit i la implantació de paviments drenants que minimitzen el risc d’inundacions.

A més del replantejament del mobiliari urbà, es contemplen altres actuacions com la implantació d’enllumenat no alineat i sostenible i de noves zones de bancs i umbracles en la via pública, amb l’objectiu que tot, en el seu conjunt, imprimisca un caràcter d’espai obert i acollidor.

Pel que fa a la Via Verda Litoral, aquesta actuació pretén establir un recorregut ecològic de caràcter paisatgístic i cultural a la costa de Benicarló, mitjançant calçades blanes per a vianants i vehicles no motoritzats, connectant punts d’interés de la costa i, en la mesura que siga possible, reutilitzant les vies existents mitjançant la reconversió a camins blans. La via tindrà un recorregut aproximat de 3,8 quilòmetres, entre l’avinguda del Marqués de Benicarló i el Barranc d’Aiguadoliva.

La licitació per a les actuacions als terrenys del jaciment del Mas de Fabra també està dividida en dos lots. El primer inclou les actuacions d’adequació dels terrenys, amb els treballs de desbrossament i de neteja, mentre que el segon se centra en l’excavació arqueològica i l’estudi del jaciment.

El jaciment, descobert el 2015, està datat del segle VII aC i va suposar una troballa excepcional en l’àmbit arqueològic perquè, al contrari que la majoria de jaciments de la seua època, es troba en una zona plana.

Els treballs arqueològics que s’han dut a terme a la zona fins ara s’han centrat a documentar i georeferenciar les restes i ara, amb aquest projecte, s’obri un món de possibilitats per a la valoració del jaciment.

Tant el projecte de l’Eix Cívic Central com el de la Via Verda Litoral com també el de revalorització del jaciment del Mas de Fabra estan cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI).

Les ofertes es poden presentar fins al 19 de maig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari