Benicarló es bolcarà en les Jornades del Polp a Caduf i Peix de Llotja

La cita tindrà lloc del 23 de setembre a l’1 de novembre i comptarà amb una participació rècord de 26 bars i restaurants

Benicarló es bolcarà en les Jornades del Polp a Caduf i Peix de Llotja
29/07/2022 -

Benicarló es prepara per a un dels esdeveniments marcats en roig al calendari gastronòmic de la ciutat. Es tracta de les Jornades del Polp a Caduf i Peix de Llotja, una cita que s’ha anat consolidant al llarg dels anys i que enguany podrà recuperar tota la seua potencialitat, una vegada superades les restriccions per la pandèmia.

Les regidores de Turisme i d’Agricultura, Isabel Cardona i Inma Díaz respectivament, juntament amb el vicepresident de Restauració Benicarló, Anay Bueno, i del president de la Confraria de Pescadors Sant Telm, Francisco Querol, han presentat avui el cartell de la 14a edició de les Jornades, un esdeveniment pensat per potenciar un dels principals productes de la costa benicarlanda: el polp pescat a caduf, una modalitat de pesca que selecciona els millors exemplars i atorga al producte una major qualitat.

«Aquestes Jornades —ha dit la regidora de Turisme— són una clara prova de l’èxit de la col·laboració entre tres eixos fonamentals: l’Ajuntament, el sector de la restauració i el sector pesquer». Isabel Cardona ha destacat que «amb aquestes Jornades no només potenciem el turisme gastronòmic sinó que posem en valor la qualitat dels nostres productes i el treball dels nostres pescadors».

Per a la regidora d’Agricultura, «les Jornades d’enguany suposen una tornada a la normalitat molt necessària». Inma Díaz ha agraït l’esforç de tots els sectors implicats i ha subratllat la importància d’«apostar pels productes de proximitat, els de casa».

Participació de rècord

Enguany, les Jornades comptaran amb una participació rècord de 26 bars i restaurants, que, tal com ha explicat Anay Bueno, de Restauració Benicarló, mantindran el format de tres opcions: tapes a 6 euros, menú de 4 pinxos a 18 euros i menú degustació a un preu lliure fixat per cada restaurant.

Des de la Confraria de Pescadors, Francisco Querol ha reconegut les dificultats que està patint el sector i ha agraït el suport de l’Ajuntament i del sector de la restauració a l’hora de valorar els productes de la mar.

Al voltant de les Jornades del Polp a Caduf i Peix de Llotja s’organitzaran tot un seguit d’actes promocionals que es donaran a conéixer aviat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari