Medi Ambient posa en marxa una campanya per a frenar l'abandonament de residus a Benicarló

Medi Ambient posa en marxa una campanya per a frenar l'abandonament de residus a Benicarló
28/07/2020 -

La Regidoria de Medi Ambient ha encetat una campanya per a posar el fre a la presència de residus voluminosos a la via pública i fa una crida a la responsabilitat individual que evite l’abandonament de mobiliari i estris al costat dels contenidors, que s’ha multiplicat en els últims mesos.

La regidora de Medi Ambient, Filo Agut, ha reconegut que «a Benicarló, com en moltes altres ciutats del nostre entorn, estem patint la xacra de l’incivisme, que es reflecteix massa vegades en la presència de residus dipositats sense previ avís i amb imatges poc edificants dels nostres carrers».

«Els serveis de neteja municipals —ha constatat la regidora— fan el seu treball correctament, però poc podem fer davant d’aquests actes que deterioren la imatges de la nostra ciutat si no posem tots de la nostra part». En aquest sentit, Filo Agut ha remarcat que «aquests comportaments no fan més que incrementar els pressupostos destinats a la neteja, quan són diners que podríem dedicar a altres propòsits més necessaris».

La campanya recorda que el municipi disposa d’un servei gratuït i diari de recollida de voluminosos que es pot sol·licitar telefonant al 964 461 253. Paral·lelament, Benicarló compta amb un ecoparc al camí de Sant Mateu, en horari de dilluns a divendres de 10.00h a 14.00h i de 16.00h a 20.00h i dissabtes de 10.00h a 14.00h. I un punt mòbil a la plaça de la Constitució els dimecres i dijous de 8.30 a 15.00 hores.

Vuit procediments sancionadors oberts

A hores d’ara, el Departament de Gestió d’Ordenances de l’Ajuntament de Benicarló està tramitant vuit procediments sancionadors en relació amb l’abandonament de residus a la via pública. D’aquests vuit, cinc d’ells són infraccions greus que estan sancionades amb 751 euros i tres tenen la qualificació d’infraccions molt greus, que suposen una multa de 1.501 euros.

«Amb tot això —ha insistit la regidora—, el que volem és que la ciutadania s’adone de la necessitat de complir la normativa sobre residus i de la importància de la col·laboració veïnal per mantindre un Benicarló net». «Sense dubte, una bona gestió dels residus per part de tots millorarà el nostre medi ambient i la nostra qualitat de vida», ha finalitzat Filo Agut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari