Comença la segona fase del programa de conscienciació ‘Benicarló pel clima’

Comença la segona fase del programa de conscienciació ‘Benicarló pel clima’
17/09/2021 -

La regidora de Medi Ambient, Filo Agut, ha presentat la programació de la segona fase del programa educatiu ‘Benicarló pel clima’, una aposta de l’Ajuntament de Benicarló per incrementar la consciència ciutadana respecte del medi ambient i consolidar el compromís de la ciutat amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La primera activitat serà dimecres vinent, 22 de setembre, i girarà al voltant de la millora en la gestió dels residus domèstics. És per això que s’ha organitzat una jornada informativa de 9.00 a 14.00 hores a la plaça de la Constitució emmarcada en la campanya d’educació ambiental de la Diputació de Castelló, a la qual s’ha adherit l’Ajuntament de Benicarló.

L’altra activitat prevista tindrà lloc el 25 de setembre tindrà com a protagonista el transport en bicicleta i estarà emmarcada en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. La jornada s’ha previst entre les 18.00 i les 20.00 hores a la plaça de la Constitució i comptarà amb diverses activitats relacionades amb la mobilitat sostenible: circuit d’educació vial per a conéixer les normes de circulació per a bicicleta o patinets; taller de mecànica bàsica per al manteniment de les bicicletes, amb la col·laboració de Deportes Balaguer; gimcanes per als xiquets i xiquetes participants, amb una exhibició inclosa per part dels ciclistes més joves de la Unió Ciclista; i un taller de manualitats per a decorar les bicicletes amb elements reflectants per a incrementar la visibilitat en hores de poca llum.

Al final de la jornada, s’ha organitzat un passeig en bicicleta en família amb el lema «Mou-te per les 3R i per una mobilitat sense emissions», amb sortida a les 19.30 hores des de la plaça de la Constitució i arribada a les 20.00 hores. La participació està oberta a la ciutadania en general i serà obligatori l’ús de casc i de mascareta.

La regidora de Medi Ambient ha assenyalat que «l’objectiu de totes aquestes activitats és promoure una mobilitat segura i sostenible i, sobretot, impulsar l’ús de la bicicleta com a vehicle de desplaçament habitual». Filo Agut ha anunciat que «en el marc d’aquesta activitat, estem rehabilitant set bicicletes abandonades que destinarem a usos socials, de manera que no només apostem per la mobilitat sostenible sinó que també traslladem el missatge de reutilitzar i reciclar front als hàbits de comprar i consumir».

Per a la marxa ciclista, els xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys hauran d’anar acompanyats per un adult responsable i han de saber portar bicicleta sense rodetes. Pel que fa als participants de 12 a 16 anys, hauran de presentar autorització del pare, mare o tutor/a legal.

Les persones interessades a inscriure’s a qualsevol de les activitats programades, així com a la marxa ciclista, han d’inscriure’s al correu electrònic correu.medi.ambient@benicarlo.org o al telèfon 964 82 52 15. L’aforament està limitat a 100 xiquets i xiquetes per a les activitats i a 250 persones per a la marxa ciclista.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari