Benicarló aprovarà una moció de condemna per l'agressió d'un metge del Centre de Salut

El text el presenten conjuntament els 4 grups municipals amb representació al Ple

Benicarló aprovarà una moció de condemna per l'agressió d'un metge del Centre de Salut
25/06/2020 -

El Ple ordinari del mes de juny convocat per a avui dijous aprovarà per unanimitat una moció de condemna per l’agressió que ha patit recentment un metge del Centre de Salut de Benicarló. La moció, presentada conjuntament pels quatre grups municipals amb representació (PSOE, PP, Ciudadanos i Compromís) acorda en primer lloc «donar el nostre suport i agraïment a tots i cadascun dels professionals de la salut per la seua dedicació, entrega, esforç i compromís amb tota la ciutadania» i en segon lloc manifesta «la nostra repulsa davant les agressions que rep el personal sanitari en el seu llocs de treball».

Finalment, el text insta el Govern de l’Estat i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública «a incrementar les mesures normatives, organitzatives, de seguretat, formatives i informatives per a previndre les agressions del personal sanitari en els seus llocs de treball».

La moció reconeix que «des del començament de la pandèmia, el personal sanitari ha estat treballant i lluitant contra la covid19 d’una manera extraordinària i sense descans». I afegeix que «la tasca que ha portat a terme el personal sanitari per estar en primera línia ha sigut d’un elevat grau de maduresa i responsabilitat, treballant en tot moment pel bé de la nostra societat».

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha constatat «la necessitat de posar en valor el treball de tot el personal sanitari i de denunciar aquest tipus de violències injustificables que atempten precisament contra aquelles persones que treballen per la nostra salut». Xaro Miralles ha ratificat el suport al treballador agredit i a la seua família i ha remarcat que «tots els treballadors i treballadores s’han de sentit segurs en el seu lloc de treball, i per això demanem que s’implementen les mesures de prevenció necessàries per a evitar aquest tipus de comportaments».

La comunitat mèdica també condemna l’agressió

Els fets van ocórrer el passat 15 de juny, quan un metge va ser agredit presumptament per un home que li va causar ferides amb arma blanca. Com a conseqüència de les ferides, el facultatiu va haver de ser traslladat a l’Hospital Comarcal de Vinaròs.

Com a conseqüència d’aquests fets i per a mostrar la seua repulsa, el personal del Centre de Salut va convocar una concentració silenciosa el passat 22 de juny. Paral·lelament, el Departament de Salut de Vinaròs va emetre un comunicat condemnant l’agressió i solidaritzant-se amb el metge i la seua família. També la Junta Directiva del Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) va mostrar la seua condemna per aquesta agressió i lamentava que els professionals sanitaris que tenen cura de la salut de la ciutadania siguen objecte d’aquest tipus d’agressions, especialment en situacions extremadament sensibles com les actuals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari