SAP: El nou espai d'atenció a la ciutadania de Benicarló

El Servei d’Atenció a les Persones estarà ubicat a la planta baixa i primera planta de l’edifici administatiu de la plaça del Doctor Pera

SAP: El nou espai d'atenció a la ciutadania de Benicarló
05/08/2021 -

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el regidor d’Urbanisme, Román Sánchez, i l’arquitecte Samuel Cornelles, del despatx Mi Arquitecto, han presentat avui el projecte del Servei d’Atenció a les Persones (SAP), un servei que entrarà en funcionament l’any que ve i que centralitzarà tota l’atenció a la ciutadania en un únic espai adequat per a les necessitats tant de l’administració com dels ciutadans i ciutadanes.

Tal i com ha dit l’alcaldessa, «aquest és un projecte que feia temps que teníem ganes de presentar i que complementa tots els avanços que estem aconseguint per tal d’apropar l’administració a la ciutadania i que van començar l’1 de juliol de 2020 amb l’entrada en funcionament de l’administració electrònica».

Xaro Miralles ha explicat que «esperem que aquesta siga una oficina que contribuïsca a transformar definitivament el model d’atenció a la ciutadania» i ha remarcat que «l’important d’aquest projecte no és només que ens permetrà gestionar tota la interacció de la ciutadania en un únic punt, sinó que, a més, ho farem a través de tants de canals com siga necessari: de manera presencial, telemàtica, postal o telefònica».

El SAP estarà ubicat a l’edifici administratiu de la plaça del Doctor Pera, a la planta baixa i a la primera, en un espai completament accessible que comptarà amb hall d’entrada, zona d’espera, zona d’atenció presencial, sala d’atenció confidencial, espai per a ordinadors per a la ciutadania, zona per a complimentar documentació, espai per a caixer automàtic. També s’habilitarà a la primera planta una sala de reunions, i zona d’arxiu i d’oficines.

El regidor d’Urbanisme ha concretat que «en principi havíem pensat només ocupar la planta baixa, però hem pensat que si habilitem també la primera planta, tindrem tot l’edifici administratiu a ple rendiment». Román Sánchez ha explicat que «aquest projecte encaixa perfectament en la filosofia de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat referida a la creació de noves infraestructures públiques adreçades a la ciutadania». «No només ens donarà una millor organització de l’atenció a la ciutadania —ha argumentat Sánchez—, sinó que la prestarem d’una manera molt més còmoda per a les persones».

El pressupost per a habilitar aquest nou servei d’atenció a la ciutadania és de 344.000 euros. L’execució de les obres sortirà a licitació en els propers mesos, dividida en dos lots: un per a l’obra pròpiament dita i un altre per a l’equipament. «Esperem que siga realitat el proper any —ha dit l’alcaldessa— i que d’aquesta manera impulsem de manera definitiva una atenció a la ciutadania de qualitat».

«Un projecte que ens aproxima a Benicarló»

L’arquitecte Samuel Cornelles ha detallat els principals elements que han inspirat el projecte. «Hem buscat que l’espai siga confortable i funcional, i el més proper possible al ciutadà, tenint en compte elements tan bàsics com l’eliminació de les barreres arquitectòniques i l’aposta per un espai obert i diàfan, sense oblidar la necessitat de dotar d’intimitat les diferents zones».

Cornelles ha explicat que «el disseny està basat en dos conceptes molt presents a Benicarló: d’una banda, la línia de l’horitzó i de l’horta; i de l’altra, el quilòmetre 0, és a dir, tot allò relatiu a la proximitat, la sostenibilitat i ecologia». «És per això que hem fet servir colors cítrics, en representació de la carxofa, oliveres, taronges, raïm, i també materials propis de la nostra zona, com la ceràmica». «D’alguna manera —ha constatat Cornelles—, l’espai ens aproxima a Benicarló».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari