Arranca la preselecció del LIV Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega de Benicàssim

Arranca la preselecció del LIV Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega de Benicàssim
27/08/2021 -

Benicàssim dona inici al LIV Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega amb la fase de preselecció. L’Espai de la Música Mestre Vila acull durant el matí de hui divendres i demà dissabte les audicions dels 23 joves candidats a alçar-se amb el premi del certamen de guitarra més veterà d’Europa.

L’alcaldessa, Susana Marqués, al costat del director del Certamen, José Manuel Morales, van donar ahir a la vesprada la benvinguda als músics “amb els quals tornarem a escoltar, sentir i gaudir dels acords del mestre Tárrega”, ha indicat Susana Marqués.

Després del sorteig davant notari per a fixar l’ordre d’actuació, la fase de preselecció es desenvoluparà durant dues jornades i entre els candidats figuren dos de la Comunitat Valenciana, Daniel Guerola Benito i Ausiàs Parejo, sent aquest últim, amb 15 anys d’edat, el més jove dels aspirants. La resta de participants procedeixen de Corea del Sud, Itàlia, Rússia, Síria, Països Baixos, el Japó, Bòsnia, Alemanya, l’Argentina i Ucraïna. “les diferents nacionalitats dels músics demostren l’interés que suscita el certamen de guitarra més veterà de tota Europa, sent un orgull que Benicàssim siga la seua seu i torne a gaudir d’aquest prestigiós certamen que ens torna a situar, una vegada més en la capitalitat de la música”, ha afegit l’alcaldessa.

El jurat de la present edició està presidit pel director d’orquestra, Manuel Galduf i durant la fase de preselecció els concursants interpretaran un repertori de lliure elecció que comprenga obres de diferents estils i en el qual, necessàriament, s’inclouran el “Estudio de velocidad” i “María” (Gavota) de Francisco Tárrega.

La programació del Certamen continuarà aquest diumenge 29 d’agost a les 20.00 hores amb el concert d’Aniello Desiderio i Zorian Dukic en el palauet municipal Vila Elisa.

Els dies 30, 31 d’agost i 1 de setembre el Teatre Municipal acollirà les sessions del certamen i els dotze músics seleccionats interpretaran obres lliurement triades, entre les quals inclouran, obligatòriament, el “Estudio Brillante de Alard” i una obra de lliure elecció de Francisco Tárrega. Després d’això, el jurat triarà als quatre concursants que passaran a la sessió final del 3 de setembre. Així mateix, els guitarristes que intervinguen en les sessions i no passen a la final, participaran en el concert del ‘Dia Tárrega’ (dijous previ a la Final a les 20.00 hores) on interpretaran, principalment, xicotetes peces del Mestre Tárrega en un marc incomparable com Vila Elisa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari