El ple de Benicàssim s'uneix per a combatre la bretxa digital

La sessió plenària també aprova per unanimitat sol·licitar la reactivació del servei d’AVE a la província de Castelló

El ple de Benicàssim s'uneix per a combatre la bretxa digital
31/07/2020 -

El ple de l’Ajuntament de Benicàssim s’ha unit per a combatre la bretxa digital, sobretot en matèria educativa. Per això, tots els grups polítics amb representació municipal han aprovat realitzar un estudi per a veure les necessitats que hi ha entre l’alumnat del municipi quant a l’accés a Internet. Com ha explicat la regidora d’Educació, Rosa Mari Gil, “durant tot l’estat d’alarma en el qual les classes es van realitzar de manera online, l’ajuntament ha estat en contacte en tot moment amb els centres educatius per a veure les seues necessitats, i el problema no és tant de falta de dispositius, sinó de la mala connexió a internet en algunes zones del municipi”.

Per aquest motiu, la moció institucional inclou instar a les empreses subministradores de fibra òptica al fet que complementen la instal·lació de fibra òptica en tot el municipi. En aquest punt, l’edil de Noves Tecnologies i Territori Intel·ligent, Cristina Fernández, ha recordat que en la realitat actual, a més de l’auge de les classes online, ha augmentat el teletreball “i tant ara com durant l’estat d’alarma hem reiterat i lloc de manifest a les companyies subministradores de servei d’internet, la necessitat que el municipi compte amb un desplegament de xarxa òptim i eficient”.

El ple en el seu conjunt també s’ha unit per a sol·licitar a Renfe i al Ministeri el restabliment de la línia directa d’alta velocitat entre Madrid i Castelló, així com la reactivació de manera immediata de les freqüències de la línia de Rodalia entre Castelló i Vinaròs. L’alcaldessa, Susana Marqués, ha incidit en la necessitat de recuperar el servei de connexió amb Madrid “sent tan important per a l’arribada de turistes nacionals que permeten augmentar l’activitat hostalera i hotelera del municipi i, amb això, es puga salvar la temporada i minimitzar l’impacte econòmic negatiu derivat del Covid-19”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari