Benicàssim destina 423.000 euros a les obres d'emergència per a reparar la depuradora per les inundacions

El ple aprova una modificació de crèdit per a l’arranjament dels desperfectes, mentre reivindica a la Generalitat Valenciana la construcció d’una nova infraestructura

Benicàssim destina 423.000 euros a les obres d'emergència per a reparar la depuradora per les inundacions
29/10/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim destina 423.963,29 euros per a escometre les obres d’emergència i reparar els quantiosos danys ocasionats en la instal·lació de Depuradora després de les pluges del passat 29 d’agost. Com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “les reparacions que assumirà l’Ajuntament suposen un cost per damunt dels 423.000 euros, però no és més que una solució momentània. Benicàssim precisa una depuradora nova que s’adeqüe a les actuals necessitats i que a més llarg termini, preveja les necessitats del creixement futur de la nostra ciutat”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha afegit que “atés que el Ministeri no ha previst en el Pla Hidrològic 2022-2027 donar solució a Benicàssim, hem reivindicat a la Conselleria com a administració competent, que assumisca la construcció d’una nova infraestructura, ja que l’actual instal·lació està obsoleta i no atén les necessitats reals actuals de la ciutat, la qual cosa va llastrar el nostre creixement i desenvolupament”.

El ple ordinari corresponent al mes d’octubre i celebrat aquest matí ha aprovat una modificació de crèdit per a destinar l’import necessari per a l’execució de les obres d’emergència necessària. La regidora de Medi Ambient, Obres i Serveis, Elena Llobell, ha explicat que “els treballs consisteixen bàsicament a reposar els murs perimetrals a la depuradora, que es van enfonsar amb el pas de l’aigua i la reposició dels equips que van quedar inutilitzats en la depuradora i que suposen un greu risc per al medi ambient, ja que la depuradora no podia funcionar en condicions”.

La modificació de crèdit ha sigut aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern (Partit Popular i Ciutadans), Compromís i l’edil del grup de no adscrits, i les abstencions del PSPV i Llaura Benicàssim.

En un altre ordre de coses, la sessió ordinària ha aprovat l’acceptació de la proposta de resolució per a l’actuació, reforma i equipament de l’IES Violant de Casalduch, inclosa en el Pla Edificant. La regidora d’Educació, Rosa Mari Gil, ha comentat que “el consistori accepta així les competències per a poder escometre unes obres que comptarà amb un finançament de 246.134,65 euros”.

Una moció per a instar el Govern d’Espanya que, atenent les seues competències, no apliquen les mesures intervencionistes de control dels lloguers a través de l’avantprojecte de llei d’habitatge també ha sigut aprovada en el ple.

Finalment, tot el plenari ha mostrat el seu suport a totes les persones afectades per l’erupció del volcà a la Palma. A aquest efecte, l’Ajuntament s’ha compromés a col·laborar en la col·laboració amb totes aquelles entitats i associacions que realitzen activitats i la fi de les quals siga l’ajuda als damnificats de l’erupció de la Palma.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari