Benicàssim inaugura la seua Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental

Benicàssim inaugura la seua Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental
18/06/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim ha fet un pas més en matèria de sostenibilitat amb la posada en marxa de la primera Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental del municipi. L’espai, situat en la illeta Jorge Comín i que en el seu moment va ser Biblioteca de la Mar, té l’objectiu de crear un punt de trobada per a promoure l’educació, la formació i la sensibilització en matèria de sostenibilitat.

Durant l’acte d’inauguració celebrat aquest matí, la regidora de Desenvolupament Sostenible, Cristina Fernández, ha explicat que després de l’elaboració del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES), “vam entendre l’enorme necessitat del nostre municipi en matèria d’educació i sensibilització ambiental i vam comprendre que, per a fer front als principals problemes del segle, l’educació i la sensibilització en matèria de sostenibilitat eren la clau per a generar consciència, coneixement i acció en la ciutadania”.

La regidora ha continuat comentant que amb el nou aula “volem generar contingut dirigit a diferents grups d’interés del municipi, com a associacions, centres educatius, turistes, comerços…, la nostra missió és ser motor de canvi cap a un model de societat més sostenible. La nostra visió és convertir-nos en una aula de sostenibilitat útil, els nostres valors fonamentals a compartir a través d’aliances i ajudar a la societat i, en definitiva, a sumar”.

En aquesta mateixa línia de sumar s’ha referit l’alcaldessa, Susana Marqués, durant la seua intervenció qui ha dit que “fer de Benicàssim una ciutat més responsable és un desafiament de tots, un desafiament de ciutat, en el qual de manera unànime hem d’estar tots compromesos a cuidar el nostre patrimoni natural”. La primera edil ha afegit que “contribuir des del local al desafiament de lluitar contra el canvi climàtic, és un dels reptes més apassionants que ens hem marcat com a corporació municipal. A Benicàssim no volem ser espectadors, volem formar part del canvi treballant per a superar amb nota, els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per Europa per a l’any 2030.

L’acte ha comptat amb l’assistència del secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer qui ha qualificat del nou projecte com “altament positiu per a la ciutat i per a la Comunitat” i “l’educació de les noves generacions és la gran esperança”.

L’espai revalorat compta amb una nova imatge associada als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que són el nord de totes les activitats de l’aula, i la imatge triada és fresca i divertida, per a totes les edats i que pretén associar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de manera optimista i assolible.

La programació de l’aula es dividirà en 4 accions fonamentals. La primera està relacionada amb esdeveniments relacionats amb la sostenibilitat en general, activitats dinàmiques per a públic familiar i infantil, amb metodologies respectuoses i lliures d’educació. També s’han programat campanyes de sensibilització i d’educació, mitjançant les quals es pretén crear consciència en la població sobre temàtiques relacionades amb la gestió sostenible dels recursos naturals, l’acció pel clima, el consum responsable, la protecció dels nostres ecosistemes de muntanya, platja i fons oceànics, etc.

Els processos participatius associats als compromisos adquirits pel municipi en matèria de sostenibilitat i mitjançant processos dinàmics enfocats a diferents grups d’interés també tindran un espai a l’aula, així com formacions en matèria, tant en l’àmbit intern com per a col·lectius específics.

La primera activitat prevista a l’aula serà el pròxim 26 de juny amb l’inici de la campanya Origen que albergarà activitats de sensibilització ambiental per a públic infantil i familiar en horari de 17 a 21 hores. I el diumenge 27 de juny, de 19 a 20 hores començarà el cicle de xerrades sobre patrimoni de Benicàssim “Un recorregut per la història del litoral de Benicàssim”.

La programació continuarà durant el mes de juliol i hi ha activitats previstes fins al mes d’octubre. Tota la informació es podrà consultar en la web municipal www.ayto.benicassim.es

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari