Benicàssim inicia el soterrament de les línies d'alta tensió en el recinte de festivals

Benicàssim inicia el soterrament de les línies d'alta tensió en el recinte de festivals
10/05/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim ha iniciat el pla de remodelació per a modernitzar i millorar les instal·lacions del recinte de festivals, reforçant la seguretat i minimitzant l’impacte acústic en les zones residencials.

La primera actuació contemplada en aquest pla consisteix en les obres de construcció d’un nou centre de seccionament independent (CSI) i línia subterrània de mitjana tensió per a alimentar el centre de transformació existent en l’espai.

Els treballs han començat amb la rasa per a la posterior canalització subterrània i l’alcaldessa, Susana Marqués, al costat de l’edil d’Urbanisme, Carlos Díaz, i la regidora d’Obres i Serveis, Elena Llobell, han visitat la zona. Carlos Díaz ha explicat que el projecte d’enterrament de les línies aèries d’alta tensió que discorren per aquestes parcel·les, promogut per la companyia distribuïdora d’energia, «obliga a la instal·lació d’un CSI al costat del camí per on s’estan canalitzant les línies subterrànies». Concretament, se soterrarà una línia de 20 kV per a alimentar el centre de transformació existent situat a l’interior d’aquest recinte de festivals.

El termini d’execució del total de les obres és de sis mesos i la seua programació es coordinarà amb el desenvolupament dels esdeveniments musicals previstos per a aquest estiu, de baixa densitat i en compliment de les mesures de seguretat sanitàries dictades per les autoritats competents.

La inversió per part de la companyia elèctrica ascendeix a 380.000 euros i l’aportació municipal suposa altres 100.000 euros.

D’altra banda, i seguint amb aquest reforç en matèria de seguretat, l’Ajuntament de Benicàssim està treballant en el clos perimetral de tot el recinte festival, una actuació que compta amb una inversió per part de la Diputació Provincial de Castelló de 180.000 euros.

El pla de millora de l’espai també inclou el condicionament dels espais verds, “a més del restabliment dels lavabos públics”, ha comentat l’edil responsable, Elena Llobell.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha destacat que aquestes primeres accions en el recinte de festivals “estan encaminades a reforçar la seguretat i continuaran amb una altra sèrie d’intervencions que mitigaran l’impacte acústic”. La instal·lació de pantalles acústiques i la reordenació dels escenaris en el recinte són algunes d’aqueixes actuacions previstes “que comparteixen l’objectiu de compatibilitzar el desenvolupament d’activitat en el recinte amb el descans veïnal”, ha finalitzat Susana Marqués.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari