Benicàssim iniciarà al novembre el pla de participació del PACES per a sensibilitzar sobre la importància de fer front al canvi climàtic

Benicàssim iniciarà al novembre el pla de participació del PACES per a sensibilitzar sobre la importància de fer front al canvi climàtic
23/10/2021 -

Benicàssim continua amb el seu pla de treball per a superar els objectius establits per la Unió Europea per a l’any 2030 quant a la mitigació i adaptació al canvi climàtic. Amb motiu del Dia Internacional contra el Canvi Climàtic, el 24 d’octubre, l’alcaldessa, Susana Marqués, recorda que l’Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria de Desenvolupament Sostenible, va aprovar el mes de març passat el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES), “un document estratègic de planificació energètica i climàtica que conté les accions que el municipi durà a terme per a superar els objectius establits per la Unió Europea per a l’any 2030, com són la reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, l’aposta per les energies renovables i la lluita contra el canvi climàtic”.

Va ser el 12 de setembre del 2017 quan el consistori de Benicàssim va signar mitjançant ple el seu compromís d’adhesió al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, i “llavors ja ens vam comprometre a tindre una visió de futur més sostenible per al nostre municipi i assumim el compromís de participar de manera activa en la mitigació i adaptació al canvi climàtic amb un pla d’accions”, ha continuat l’alcaldessa.

Dins d’aeixa participació, l’ajuntament vol comprometre a tota la ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic i, amb la finalitat de donar a conéixer la situació del municipi en matèria de mitigació i adaptació al canvi climàtic, l’Ajuntament, a través de la regidoria de Desenvolupament Sostenible, començarà el mes vinent de novembre un pla de participació externa per a donar a conéixer els resultats del PACES i s’emportarà cap a una proposta de participació en la presa de decisions per a aconseguir els objectius previstos.

Com ha explicat la regidora responsable de l’àrea, Cristina Fernández, “el pla de participació ciutadana constarà de sessions informatives i participatives amb diferents grups d’interés, la creació d’enquestes sobre mobilitat i energia per a la recopilació de dades més exhaustives i la creació d’una estratègia de comunicació transversal que permeta sensibilitzar a tota la ciutadania sobre la importància de fer front al canvi climàtic”. El procés començarà pel sector turístic, “amb empreses adherides al Sicted (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destins) i ampliarem el procés als comerços, centres educatius, associacions, turistes i a la ciutadania en general, volem que siga un projecte de tots”, ha afegit l’edil.

Exposició Emergència Climàtica

Abans de l’inici del pla de participació ciutadana del PAUS, els centres educatius tenen l’oportunitat de reflexionar sobre el canvi climàtic amb l’exposició “Emergència Climàtica: Fets i dades”, elaborada pel Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV). La mostra s’ha instal·lat aquesta setmana en l’IES Violant de Casalduch i pretén acostar a l’alumnat els aspectes bàsics relacionats amb el canvi climàtic per a afavorir la seua comprensió i generar processos de reflexió per a aconseguir comportaments dirigits a l’acció per a la mitigació i adaptació. L’exposició es divideix en quatre grans blocs: les bases de coneixement climàtic; des del global fins a trepitjar el nostre territori; motius per a l’esperança. Propostes d’acció; estratègies, aliances i actors per a l’emergència climàtica. L’exposició itinerant també s’instal·larà en el Col·legi Liceo “i continuarem buscant i facilitant material didàctic en matèria d’Objectius de Desenvolupament Sostenible o canvi climàtic per a continuar sensibilitzant a la comunitat educativa del municipi”, ha finalitzat Cristina Fernández.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari