Benicàssim demanarà la rebaixa de l'IVA per al sector de les perruqueries

El ple debatrà demà una moció per a sol·licitar al Govern l’eliminació del veto a la iniciativa de reduir el tipus de gravamen de l’IVA del 21 al 10 %

Benicàssim demanarà la rebaixa de l'IVA per al sector de les perruqueries
29/07/2021 -

El ple ordinari del mes de juliol a l’Ajuntament de Benicàssim debatrà una moció presentada per l’equip de govern de suport al sector de les perruqueries, barberies i estètica. En el text que s’elevarà a la sessió ordinària d’aquest mes de juliol, s’insta el Govern d’Espanya que aplique l’IVA reduït del 10% a aquest sector professional i que no aplique el veto anunciat, “ens posem al costat d’un altre dels sectors especialment castigats que a pesar haver sigut decretats com a serveis essencials durant els primers mesos de confinament, el Govern de Sánchez, ara, vol vetar la proposta de rebaixar al 10% l’IVA, i continua incrementant impostos i el preu de la llum el que farà perillar la continuïtat de molts d’aquests negocis”.

Així s’ha referit l’alcaldessa, Susana Marqués, qui ha indicat que el municipi de Benicàssim compta amb al voltant de 40 establiments de perruqueria, barberies i salons de bellesa. “Confiem que l’oposició s’adherisca a la proposta de suport al sector de la perruqueria, ja que el seu vot en contra no s’entendria. Més de 80 famílies viuen directament d’aquest sector a Benicàssim, sense comptabilitzar els llocs de treball indirectes que genera”.

Segons dades aportades pel propi sector, l‘alta pressió fiscal que pateixen, unit a l’encariment de la llum i la quota d’autònoms, ha tingut com a conseqüència que tancaren 10.464 salons de perruqueria i estètica, deixant a més de 52.000 persones sense treball. Unes xifres que es tradueixen en la desaparició del 21,8% del sector de la imatge personal i del 48,1% dels empleats que d’ell depenien. A la província de Castelló en concret, han desaparegut 225 empreses, fins a reduir el número a 1.100 en tota la província, micropimes en la seua pràctica totalitat.

“Després de l’any especialment dur, en el qual les nostres empreses estan tractant de mantindre’s, la rebaixa del tipus de gravamen d’IVA per als professionals d’aquest sector és un baló d’oxigen perquè puguen continuar exercint el seu treball amb tots els condicionants higiènics sanitaris que ve exigint la pandèmia”, ha comentat el regidor d’Hisenda, Arturo Martí.

Per tot això, l’equip de govern de Benicàssim (Partit Popular i Ciudadanos, porta a ple la seua proposta per a instar el Govern d’Espanya que elimine el veto per a reduir el tipus de gravamen de l’IVA del 21% actual al reduït de 10% al sector de les perruqueries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari