Benicàssim radiografia el trànsit urbà per a la redacció del pla de mobilitat urbana sostenible

La presa de dades i el control d’aforaments són algunes de les accions a realitzar de manera prèvia a la redacció del PMUS

Benicàssim radiografia el trànsit urbà per a la redacció del pla de mobilitat urbana sostenible
02/08/2021 -

Benicàssim comptarà amb un nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que definirà les noves formes de desplaçament cap a un enfocament més conscienciat i sostenible.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha indicat que “la redacció del PMUS de Benicàssim suposa un pas més cap a l’objectiu de convertir-nos en un municipi cada vegada més eficient i sostenible, plantejant solucions de mobilitat que revertisquen directament no sols en una cura de l’entorn i en millora de la qualitat de vida, sinó que a llarg termini suposarà un estalvi important dels costos ambientals per a Benicàssim.

Per a això, com ha explicat la regidora de Desenvolupament Sostenible, Cristina Fernández, el primer pas a realitzar serà la presa de dades i realitzar la radiografia del trànsit urbà per a conéixer la situació actual i poder marcar els objectius del pla.

Per a reunir les dades que serviran com a inici en els treballs de la redacció del PMUS, l’ajuntament realitzarà un estudi del trànsit per a analitzar el volum i tipus de vehicles que transiten per les principals vies de la localitat, a més de definir el mapa de moviments.

Una vegada recopilats tots aquests valors, es podran extraure les dades necessàries per a realitzar la següents fases com, per exemple, conéixer si una via té un valor d’intensitat de vehicles pròxim a la seua capacitat o si, per contra, està infrautilitzada.

A més, es durà a terme un estudi acústic, es calcularan les places d’estacionament públic disponibles en el municipi i es relacionaran els carrers per als vianants existents.

Després de la primera recollida de dades, es realitzaran enquestes ja que un punt important a tindre en compte en la redacció del pla són les aportacions dels ciutadans i usuaris de les vies per a millorar la mobilitat. Per a això, es posarà en marxa un procés de participació ciutadana amb l’objectiu de realitzar un diagnòstic de la situació actual i consultar, a través de tallers participatius, enquestes i bústia de suggeriments, a tots els agents implicats com són vianants, comerciants, ciclistes i associacions de veïns, entre altres.

L’objectiu final és la disminució de nivells de soroll, reducció de la contaminació atmosfèrica i disminució del consum d’energies no renovables per a fer una ciutat més accessible, sostenible i amb l’objectiu posat a millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans.

Dins de la millora de la mobilitat, però en aquest cas metropolitana, hui s’ha presentat el Pla de Mobilitat Metropolitana Sostenible de l’àrea de Castelló (PmoMe). Dins del pla, per al municipi de Benicàssim es contempla un Park&Ride en l’estació de tren, així com la millora del servei de rodalia entre Castelló i Orpesa amb l’ampliació d’horari i millora de la freqüència. “Unes prestacions que formen part de les demandes que portem temps realitzant però creiem que també caldria incidir en la millora d’altres serveis com el transport públic interurbà”, ha afegit Cristina Fernández.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari