Benicàssim recupera l'art del flamenc fusionant-lo amb gastronomia

Benicàssim recupera l'art del flamenc fusionant-lo amb gastronomia
16/09/2021 -

Benicàssim recupera l’art del flamenc amb una nova edició del Benicàssim Flamenco Fusión Gastro Festival. Després d’un any de parèntesi per la situació sanitària provocada per la propagació de la Covid-19, la iniciativa torna al municipi “amb una programació adaptada a les normes establides per les autoritats competents, però amb la qual recuperarem durant el Pont d’Octubre un esdeveniment ja consolidat en el municipi i que compta amb la inestimable col·laboració del teixit empresarial, aconseguint un gran binomi entre la cultura flamenca i la gastronomia local”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, que, al costat de la regidora de Turisme, Cristina Fernández, ha presentat aquest matí en La Lluna Pub la sisena edició que se celebrarà del 8 al 12 d’octubre.

Dins de la readaptació del programa d’activitats, Cristina Fernández ha indicat que “hem traslladat el festival del mes de maig a octubre per a poder assegurar la seua celebració i, a més, hem sumat dos dies més d’activitat”. Així mateix, la programació es desenvoluparà en dos escenaris diferents, “situats en l’entrada i en l’eixida del nucli urbà, per a afavorir el trànsit i evitar aglomeracions”, ha informat l’edil.

L’escenari principal, El Tablao, albergarà les actuacions principals de cada jornada, i se situarà en l’avinguda Joan Carles I, mateix recinte on va tindre lloc el Benicàssim Blues Festival i on a partir d’aquest dissabte acollirà actuacions de les festes en honor a Sant Tomàs de Villanueva.
El segon escenari, anomenat Alegrías, se situarà en la Plaça de les Corts Valencianes i on es realitzaran tallers, exhibicions flamenques i l’acte de clausura amb el II Recital de Cant i Ball “De Jerez a Benicàssim”.

A més de la música, el cante i el ball, el sector hostaler de Benicàssim s’implicarà en el festival i oferirà una oferta gastronòmica i una ambientació concorde a la temàtica flamenca, “i els horaris de les actuacions s’han programat perquè es puga gaudir de la gastronomia dels nostres locals, siga per a menjar o per a sopar, o fins i tot per a prendre copes”, ha afegit Cristina Fernández.
També els grups locals estaran molt presents en la programació, ja que seran els encarregats de les actuacions del migdia i de la vesprada en l’escenari Alegrías.

Cartell

Pel que fa a la programació, l’obertura del festival serà el divendres 8 d’octubre a les 20 hores en l’escenari El Tablao amb el concert de María Terremoto, una de les veus més rellevants del flamenc espanyol, premiada en el 2019 segons la prestigiosa guia del flamenc Flama, com l’artista amb més repercussió.

Per al dissabte 9, l’escenari Alegrías acollirà les actuacions de grups locals a les 12 i a les 19 hores, mentre que a les 17 hores hi haurà un taller de flamenc infantil amb l’actuació de Victoria Amador “La Niña de Antequera”, una jove promesa del flamenc està consolidant-se com una de les artistes emergents del flamenc nacional. Ja a la nit, el flamenc es traslladarà al Teatre Municipal Francesc Tárrega amb l’actuació de “La Húngara”. El preu de les entrades seran de 15 euros i eixiran a la venda el dilluns 20 de setembre en www.benicassimcultura.es i també de manera presencial en les taquilles del teatre municipal els dies que hi ha activitat programada.

El migdia del diumenge 10 està reservat per a una trobada de sevillanes amb un grup rociero i està prevista la visita de diferents associacions flamenques. La jornada seguirà amb actuacions en l’escenari Alegries a partir de les 17 hores i a partir de les 20 hores serà el torn de Falete en l’escenari El Tablao.

Per al dilluns 11, festiu local a Benicàssim, la programació en l’escenari Alegrías se centrarà en grups locals per al tardeig i a la nit, a partir de les 23 hores, actuarà José Ortega Manzanita.

Finalment, el dimarts 12 d’octubre, dia festiu nacional, comptarà amb l’actuació d’un grup local en Alegrías, i com a clausura del festival està programat el II Recital de Cant i ball “De Jerez a Benicàssim” amb l’actuació principal de José Mijita.

Així mateix, i com a novetat, el recinte situat en l’avinguda Joan Carles I acollirà la Fira Flamenca, un espai on s’exposaran diferents accessoris relacionats amb el flamenc com a moda o instruments musicals.

Afegir que, a través de la plataforma del motor de reserves Benicàssim Experiences s’activarà en els pròxims dies un paquet promocional on tots els assistents podran adquirir en un sol ‘clic’ una experiència basada en el festival, que inclou allotjament, reserva per al festival i experiència gastronòmica. Tota la informació de la iniciativa es podrà consultar en la web de la regidoria de Turisme www.turismo.benicassim.es, dins de l’apartat ‘experiències’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari