Benicàssim sol·licita a l’Estat que el cost de la dessaladora s'incloga en els Pressupostos Generals

Benicàssim sol·licita a l’Estat que el cost de la dessaladora s'incloga en els Pressupostos Generals
15/09/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim sol·licitarà la necessitat que l’Estat incloga en els Pressupostos Generals per a l’exercici del 2022 la construcció i posada en funcionament de la dessaladora Orpesa-Benicàssim.

El ple ordinari del mes de setembre que se celebra aquest divendres 17 inclou una moció per a instar el Govern Central a iniciar els tràmits oportuns perquè les infraestructures hidràuliques de dessalació pertanguen al domini públic hidràulic de l’Estat “i en conseqüència, les seues infraestructures, instal·lacions i posada en marxa siguen sufragades de manera íntegra per l’Estat, aconseguint amb això que cap administració local haja de sufragar els costos de la seua construcció”. Així ho ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, que recorda que va ser en el 2008 quan l’equip de govern format pel tripartit PSOE, Compromís i Esquerra Unida van signar el conveni regulador per al finançament i explotació del sistema de subministrament d’aigua dessalada entre l’Ajuntament de Benicàssim i Acuamed. “Des del 2008 el Govern Central ha tingut temps més que suficient per a trobar una solució justa i beneficiosa. En el cas de Benicàssim suposa limitar el potencial del municipi i la seua gent i hipotecar durant 25 anys el pressupost de la localitat al qual caldrà restar-li cada any prop de 800.000 euros”.

Susana Marqués ha continuat explicant que “quan les obres són d’utilitat pública haurien de finançar-se per part de l’Estat. El Ministeri ni el Govern ens estan escoltant ni s’adonen que no poden forçar la rendibilitat d’aquestes infraestructures a costa que els municipis assumisquen el seu sobredimensionat cost i que l’aigua siga, damunt, més cara per al ciutadà. L’alcaldessa ha continuat dient que “després de tres anys de la moratòria que aconseguim per a trobar la solució, se’ns acaba el temps i ens trobem en el mateix punt, per això exigim que l’Estat ens allibere del cost de la construcció de les dessaladores i siguen assumits íntegrament a través dels Pressupostos Generals”.

Per tot això, el ple d’aquest divendres inclou una moció per a reiterar novament la necessitat que siga el Govern Central qui assumisca el total de l’import, “i quan les obres són d’utilitat pública haurien de finançar-se amb càrrec als Pressupostos Generals de l’Estat”, ha afegit l’alcaldessa de Benicàssim.

I, a més de la necessitat d’incloure en els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022 els costos derivats de la construcció i posada en marxa de la dessaladora, des de l’Ajuntament de Benicàssim “continuarem reivindicant inversions necessàries per al desenvolupament i creixement del nostre municipi”. En aquest sentit, l’accés nord per l’N-340 i una eixida de l’AP-7 són reivindicacions que continuarà fent el consistori al Govern Central en matèria de mobilitat, a més de continuar demanant millores en l’estació de ferrocarril de Benicàssim igual que en les freqüències de les connexions de trens. També es continuaran sol·licitant les inversions necessàries per a realitzar un estudi i actuacions per a evitar la regressió de la costa de Benicàssim així com la prolongació del passeig marítim cap al nord i actuacions de conservació en la zona dels Canons, a més de la construcció d’una nova caserna de la Guàrdia Civil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari