Benicàssim sol·licita a l'Estat la declaració de zona afectada greument per emergència de protecció civil

El ple aprova per unanimitat la sol·licitud perquè siga elevada al Consell de Ministres


Benicàssim sol·licita a l'Estat la declaració de zona afectada greument per emergència de protecció civil
02/09/2021 -

El ple de l’Ajuntament de Benicàssim ha aprovat per unanimitat sol·licitar a l’Estat la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil a conseqüència de les pluges torrencials registrades diumenge passat.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha comentat que “a causa de les dimensions i als efectes que les fortes pluges registrades diumenge passat van causar sobre Benicàssim, hem aprovat per unanimitat sol·licitar al Ministeri d’Hisenda i Funció Pública i al Ministeri de Política Territorial que eleve al Consell de Ministres la declaració de zona catastròfica”.

La primer edil, igual que els portaveus de tots els grups amb representació municipal, ha volgut posar en valor i agrair l’esforç dut a terme “per tots els efectius municipals, forces i cossos de seguretat, sanitaris i brigades de neteja. Tots ells han realitzat, i continuen realitzant, un treball extraordinari per a recuperar la normalitat com més prompte millor”.

Recordar que a causa de les pluges registrades diumenge passat no va caldre lamentar cap mal personal i quant als danys materials ocasionats, el consistori continua quantificant els registrats en la via pública i en tot el litoral.

S’han registrat danys en camins rurals, vies públiques, en la instal·lació de la depuradora i en alguns edificis municipals. Pel que fa a les platges, han patit greus desperfectes en els 7 quilòmetres lineals i en tots els accessos directes que hi ha a les platges. Aproximadament s’ha perdut la totalitat de les passarel·les, que el seu 20% correspon a les platges adaptades, i s’han vist afectades 75 dutxes i 84 llavapeus, entre altres elements.

Entre els vials afectats destaca el carrer Fondo. En aquest punt es canalitzen part de les aigües procedents del Barranc de Sigalero a través d’un canal de secció rectangular. Durant el moment de major precipitació el canal va entrar en càrrega i a causa d’això es va alçar la reixa de captació, a més de deteriorar-se el ferm del carrer. El carrer Sigalero, la zona de l’avinguda Barranquet en urbanitzacions i camins de serveis paral·lels a l’autopista i el ferrocarril són uns altres dels vials afectats.

Durant aquesta setmana, tant representants de la Diputació Provincial de Castelló com la Generalitat Valenciana han visitat les zones més afectades i totes dues administracions s’han compromés a posar a disposició tots els recursos necessaris per a col·laborar en la recuperació de la normalitat al més prompte possible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari