Benicàssim incrementa els treballs contra mosquits i altres plagues

El calendari previst contempla brigades diàries per al control de mosquits i de desratització

Benicàssim incrementa els treballs contra mosquits i altres plagues
04/07/2020 -

Amb l’inici del mes de juliol i les altes temperatures registrades, l’Ajuntament de Benicàssim incrementa els treballs contra mosquits i altres plagues. Com ha explicat l’edil de Sanitat, Vanessa Batalla, dins del calendari previst per a la setmana vinent es contempla brigades de control de mosquits i de desratització “que actuaran al llarg de tota la setmana en diferents punts del terme municipal per a poder atallar qualsevol focus de mosquits i altres plagues que puguen registrar-se”. Batalla ha continuat dient que, a més dels tractaments duts a terme per l’ajuntament i CTL Sanidad Ambiental, “la col·laboració ciutadana és fonamental perque els tractaments i els treballs de control siguen més efectius”.

En el cas dels vectors com els mosquits, la campanya de col·laboració ciutadana posada en marxa posa l’accent en la vigilància especialment de les piscines, però també embassaments, tolls, bidons, pneumàtics, jardineres i recipients en general, ja que les larves de mosquit es crien en aquests punts. En el cas de les piscines, es deu clorar i en el cas de localitzar aqueixos xicotets tolls s’han d’assecar, abocar lleixiu o cobrir amb mosquiteres. Per a acostar els consells a la ciutadania, el consistori ha habilitat en la web municipal (www.benicassim.es) un apartat en el qual es poden consultar els consells per a cuidar-se i protegir-se d’aquestes plagues.

Finalment, recordar que l’Ajuntament de Benicàssim va aprovar en el ple ordinari del mes de maig una declaració institucional per a reiterar a la Generalitat Valenciana i a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública perquè incloga la zona del futur aiguamoll del municipi de Benicàssim, en els plans de treball per al tractament aeri de lluita contra el mosquit. Referent a això Vanessa Batalla ha afegit que “la coordinació entre administracions es fa necessària perque un control total dels mosquits és molt complicat i per això tots hem d’actuar d’una forma organitzada per a poder fer front a aquesta problemàtica”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari