Benicàssim visibilitza el paper de la dona durant el mes de març

Benicàssim visibilitza el paper de la dona durant el mes de març
28/02/2022 -

L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha programat tota una sèrie d’activitats per a visibilitzar la figura de la dona durant aquest mes de març. Com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “el programa ha comptat amb la implicació de diferents àrees municipals així com associacions i col·lectius de la localitat amb l’objectiu comú de promoure la igualtat de gènere i l’apoderament de la dona”.

Joventut, Educació, Cultura, Esports i Emprenedoria són àrees que seran presents en la programació que, sota el lema, “Creixent en igualtat”, començarà aquest dijous dia 3 i es desenvoluparà durant tot el mes.

La cultura serà l’encarregada d’obrir el programa dijous que ve 3 a les 19.00 hores a la Sala Escena amb la inauguració de l’exposició “Paisajes interiores” de l’artista Inma G. Valderas, una mostra en la qual els assistents podran contemplar dues sèries els llaços de les quals en comú són l’estudi del paisatge. La cultura tornarà a ser present en la programació del Mes de la Dona el dia 17 amb l’exposició “Heus ací un instant” de l’artista castellonenc Alejandro Mañas. El Centre Cultural Melchor Zapata recollirà instants de les visionàries, dones que a través de les seues visions i acostament a l’ocult van crear coneixement com Hildegard von Bingen, Juliana de Norwich o María Jesús de Ágreda.

La joventut també tindrà un espai destacat en la programació amb les activitats que ha organitzat el Casal Jove i que començaran el dia 5 amb l’escape room “La dona en el temps”. La gimcana “La dona en la ciència” (divendres 11) i el taller sobre la violència de gènere i confecció del mural “Tots els 25 són 25 de novembre” (divendres 25) són unes altres de les activitats programades des del Casal Jove “amb les quals els joves coneixeran a les dones més influents de cada època, l’important paper de les dones en la ciència i implicarem el sector juvenil per a aconseguir una societat més igualitària”, ha comentat la regidora de Joventut i Igualtat, Vanessa Batalla.

En l’àmbit educatiu, les escoles infantils municipals Doloretes i Pintor Tasio commemoraran el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb una exposició de murals sobre la igualtat de gènere, i el dimecres 16 a les 19.00 hores tindrà lloc a la Sala de Conferències de la Casa de la Cultura la xarrada-taller “Violència de gènere digital” a càrrec de Pere Cervantes.

I serà el dijous 10 a les 19.30 hores quan el Teatre Municipal Francisco Tárrega siga el punt de trobada de dones i mares que acudiran a la xarrada de Maite Egoscozábal, del Club de Malasmadres, una comunitat en línia de mares amb l’objectiu de desmitificar la maternitat i amb una lluita comuna: la conciliació. L’accés és gratuït, però es requereix inscripció a través d’https://forms.gle/Mph1DnPqAYuArn9T7.

Després d’això, la figura de la dona en l’esport cobrarà protagonisme amb l’activitat de triatló que realitzarà el Club Triatló Formigues Benicàssim; “la jornada del 12 de març estarà dedicada a l’esport en femení amb una trobada Amazones i es durà a terme activitats específiques del triatló de manera dinàmica”. A més de l’activitat lúdica, durant el migdia està prevista una xarrada per a abordar el tema del cicle menstrual en l’esport a la Sala de Conferències de la Casa de la Cultura.

Tota la programació es pot consultar a través de la web municipal www.benicassim.es.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari