Concerts i l'exposició ‘De Picasso a Barceló’ reactiven amb força la cultura a Benicàssim

Aquest cap de setmana ja es podrà gaudir d’alguns dels concerts emmarcats en ‘Torna a l’Espai’, així com d’una exposició privada en què també hi ha obres de Miró, Dalí o Tàpies

Concerts i l'exposició ‘De Picasso a Barceló’ reactiven amb força la cultura a Benicàssim

La duresa d’aquest últim any marcat per la COVID-19 ha afectat especialment el món de la cultura, però eixa via de fuita per a moltes persones comença a ressorgir a mesura que es frena l’evolució de la pandèmia. “És l’obligació que tenim amb els i les artistes: ajudar-los al fet que tornen i garantir al públic una experiència segura”, assenyala el regidor de Cultura de Benicàssim, Javier Alonso. I és que aquest cap de setmana, el municipi fa un pas clau en la seua reactivació cultural amb dues grans apostes per a tots els gustos.

“La setmana passada vam començar la reactivació de la cultura apostant pel teatre i el cinema i ara fem un pas més amb nova programació perquè a poc a poc la gent torne a gaudir”, assenyala l’edil, que destaca que “és fonamental fer costat als artistes locals, nacionals i internacionals, perquè mereixen molt més”.

En aquest sentit, destaca les mesures de seguretat que s’han activat per a protegir la salut del públic i els artistes que participen en el programa cultural. Els espais culturals de Benicàssim compten amb dispensadors de gel, mantenen un aforament reduït marcat per les autoritats sanitàries, es controla l’ús de mascareta i el nombre de persones per sala perquè no hi haja aglomeracions en alguns espais en concret.

A més, compten amb sistemes de ventilació o ventilació natural i es reuneixen les dades dels i les assistents als actes per a controlar la transmissió en el cas que hi haguera un contagi. En aquest sentit, Alonso assenyala que “no s’ha produït cap” i que “cal deixar clar que la cultura és segura”: “En l’Espai de la Música, per exemple, cadascun dels assistents té assignat el seu seient per a evitar aglomeracions en l’accés a la sala, i tan sols en la programació infantil els menors podran asseure’s al costat d’un adult”.

11 actuacions en ‘Torna a l’Espai’

La primera de les apostes del consistori obri hui les portes. ‘Torna a l’Espai’ ofereix des d’aquest mateix divendres, a les 19.00 hores, una de les onze actuacions previstes fins a abril en l’Espai de la Música Mestre Vila, el del grup 10 Strings duo amb Pablo Turlo al violí i Ausiàs Parejo a la guitarra,’De Paganini a Piazzolla’.

Demà dissabte, a les 12.00 hores el públic infantil podrà gaudir de la companyia Teatre Conino Gurillo amb ‘La conina viatgera’, dirigit per Carles Benlliure i interpretat per Joan Manuel Gurillo. L’obra és en valencià i està recomanada per a menors a partir de 4 anys.

La programació continuarà a l’abril i el Divendres Sant, Pepa Cases oferirà un monòleg a les 19.00 hores a Mestre Vila. El dissabte, se celebrarà espectacle de titelles ‘Hermosinda’ de Los Claveles. Red Smoke posarà el punt musical el divendres 9 a les 19.00 hores, mentre que la companyia de dansa Coppelia oferirà dues actuacions el dissabte 10 a les 17.30 i a les 20.00 hores.

El dissabte 17, Splai Teatre se’n pujarà a l’escenari amb ‘Tarambana & CIA, contacontes 2.0’ a les 12.00. El diumenge 18 El Yiyo oferirà un espectacle de dansa a les 19.00. El següent cap de setmana prendran el relleu Tracalet Teatre amb ‘Titiritadas’, el divendres 23 a les 19.00 hores; i Pànic Escènic amb ‘Amant a Sou’ el dissabte a les 19.00 hores. Finalment, Keko Fontana posarà el fermall final al cicle amb una actuació el 30 d’abril a les 19.00 hores.

Les obres de grans artistes de la pintura, en Vila Elisa

D’altra banda, aquest cap de setmana ja podrà gaudir-se una opció perfecta per a amants de la pintura. L’exposició privada ‘De Picasso a Barceló’ estarà a Benicàssim del 27 de març al 30 de maig d’aquest 2021 amb diferents sessions els dijous, divendres, dissabtes i diumenges per a conéixer algunes de les obres de Joan Miró, Salvador Dalí, Pablo Ruiz Picasso, Marc Chagall, Antonio Saura, Antoni Clavé, Rafael Canogar, Antoni Tàpies, Eduardo Chillida, José Guerrero, Pablo Serrano, Joseph Beuys, Eduardo Arroyo, Miguel Berrocal, Andy Warhol, Equip Realitat, Luis Gordillo, Miquel Barceló, Jaume Plensa i José María Sicília.

Sobre aquest tema, el regidor de Cultura anima a gaudir d’aquesta “grandíssima exposició”, així com de ‘Lo Visible’, part de l’exposició en línia que durant la primera ona de la pandèmia va recollir el treball d’artistes castellonencs.

En concret, s’exposen 30 de les 47 peces de la mostra dels ceramistes Manolo Sales, Ángel Igual i Carmela Tello; l’escultor Jere; i el corpus principal de pintors format per Vicente Traver Calzada, Pepe Forner, Gabriela Alemany, Jerónimo Uribe, Santiago Rebollida, Juanma Gavara, Joan Callergues, Carlos Asensio, Nacho Puerto, Ana Beltrán, Altea Grau, Pau D’Antoni, Paqui Fuster, Pere Ribera, Elisa Merino, Mari Carmen López Olivares, Vicente Guerola, Vicent Varella, Luis Fabra, Tere Colomé, Juan Antonio Álvarez, Beatriz Redón, Eva de Pilar, Pilaredo, Inma G. Valderas i Tica Godoy.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari