Noranta menors inicien l'escola esportiva d'estiu municipal de Benicàssim

Noranta menors inicien l'escola esportiva d'estiu municipal de Benicàssim
23/06/2020 -

El poliesportiu municipal de Benicàssim congrega des d’aquesta setmana a noranta menors que, fins al 31 de juliol, participaran en la primera de la dues escoles esportives d’estiu programades per a aquest 2020. La segona es desenvoluparà del del 3 d’agost al 4 de setembre i encara hi ha places disponibles. El regidor d’Esports, Arturo Martí, ha visitat aquest matí als participants que durant cinc setmanes participaran en una sèrie d’activitats “que tenint en compte les condicions especials en les quals ens trobem immersos com a conseqüència de la propagació de la Covid-19, tenen un enfocament molt més lúdic-esportiu”. En aquest sentit, les activitats es desenvolupen de 8.00 a 14.00 hores i aquesta primera setmana està sent d’adaptació per als participants ja que la present edició té un caràcter “diferent” com l’ús de la mascareta “tenint en compte que en moltes ocasions no es podrà mantindre la distància de seguretat”. A més, a causa de les circumstàncies excepcionals, els participants hauran de portar el seu propi material per a la realització de les diferents activitats com a cartolines o mocadors de paper, entre altres.
Seguint amb les mesures establides, per a evitar aglomeracions l’entrada i l’eixida es realitza de manera escalonada, els acompanyants no podran accedir a les instal·lacions i els grups s’han organitzat respectant la ràtio de 10 alumnes per grup. “Totes les mesures establides tenen la finalitat de protegir als menors i s’aniran actualitzant segons siga necessari”, ha afegit Arturo Martí.

En matèria de neteja i desinfecció, aquestes labors s’intensificaran en espais d’ús comú i superfícies que siguen més susceptibles al contacte, com a poms, polsadors o mobiliari. A més, els menors i els seus monitors compten amb tots els elements per a garantir la higiene com a gel hidroalcohòlic i es faran tasques de ventilació diària de les instal·lacions.

D’altra banda, el pròxim 1 de juliol s’activaran les escoles d’estiu que tindran lloc en el col·legi Santa Águeda i en el Palmerar. Referent a això, l’edil d’Educació, Rosa Mari Gil, ha informat que les Associacions de Mares i Pares (Ampa) de tots dos centres organitzen conjuntament l’escola d’estiu amb el suport del consistori “i la programació s’ha adaptat a la normativa que regeix aquestes activitats”. Això suposa que les eixides seran limitades, l’horari serà de 8.00 a 14.00 hores, no hi haurà menjador ni activitat a les vesprades i els grups seran reduïts i sense mesclar-se entre si. “Des dels seus inicis, l’objectiu principal de les escoles d’estiu és permetre la conciliació de la vida laboral i familiar i ara, moment en el qual els progenitors comencen a reobrir els seus negocis o reincorporant-se físicament als seus llocs de treball, es fa necessari oferir als seus fills una opció lúdic-educativa segura i amb garanties”, ha finalitzat Rosa Mari Gil.

Finalment, les escoles infantils municipals Doloretes i Tasio també donaran servei durant els mesos d’estiu de 9 a 14 hores, sense servei de menjador, i seguint totes les mesures de seguretat sanitària establides per les autoritats competents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari